BI-studenter ga strategiråd til Norrøna

1. mars 2014

For andre året på rad trakk et BI-lag det lengste strået i casekonkurransen “Oppdraget 2014”.

Casekonkurransen som årlig arrangeres av konsulenthuset Bekk Consulting, gir studenter fra ulike skoler muligheten til å vise seg frem for potensielle arbeidsgivere. Men i år- som i fjor, måtte lag fra NHH og NTNU se seg slått av BI-studenter.

 Det er et veldig proft opplegg fra start til slutt, og utrolig spennende å kunne løse et reelt oppdrag, sier masterstudent Andreas Hagen Tønsberg.

Bekk-konsulent, Leif Ranum Ekås mener BI-studentene virker som gode representanter for deres kunder.

–Vi oppnår tett dialog med studentene som deltar og de fremstår som gode representanter for oss. Det er samtidig viktig for oss at vi lar studentene bli bedre kjent med hva det betyr å være konsulent.

Norrøna fikk råd

Dette året måtte lagene utarbeide en reell problemstilling i felleskap med Norrøna. Etter 24 timer med intensiv jobbing og hete omkamper var det laget fra BI som overbeviste juryen mest.

–Spesialiseringen vår gjør at vi er dyktige til å se sammenheng mellom de ulike tiltakene, forteller Tønsberg Hagen som spesialiserer seg innen strategi.

Ekås forteller videre hvorfor BI-studentene traff best med sin løsning.

–BI-studentene klarte i størst mulig grad å forstå hva som var formålet med oppgaven, og traff derfor godt med de tiltakene som ble foreslått. Det blir veldig spennende å se hvilke av tiltakene Norrøna setter ut i liv.

Donerer til Kreftforeningen

 

Til sammen fikk vinnerlaget 50.000 kroner. Halvparten av pengene blir donert til en selvvalgt veldedig organisasjon. BI-laget valgte å donere de 25.000 kronene til Kreftforeningen.

Vinnerlaget utgjorde Kristian Nilsen, Aydin Karagøz, Andreas Hagen Tønsberg, Niklas Wahlstedt. Arrangementet gikk av stabelen 26.-27.februar.

Du kan også se alle nyheter her.