Fra Sotsji til BI

6. mars 2014

BI-student Didrik Bastian Juell (24) fikk sin OL-dåp i Sotsji. Tilbake på norsk jord retter skicross-talentet fokuset mot en bachelorgrad i økonomi.

– Utdanning betyr mye for meg, jeg ønsker å ha noe å bygge videre på selv om jeg håper det blir lenge til jeg legger bort skiene, forteller skicross-kjører Didrik Bastian Juell.

Nr.2 i verdenscupen: Didrik Juell (til venstre i bilde). Oslo-gutten er juniorverdensmester i skicross og som senior har han allerede deltatt i x-games og har topplasseringer i verdenscupen.  Norges bestemann i Sotsji retter nå blikket mot neste OL og en bachelorgrad på BI.

– Jeg begynte å studere fordi det er viktig for meg å gjøre noe ved siden av, det kan fort bli mye fokus på ski. Jeg er heldig som har muligheten til å tilrettelegge studiene som idrettsutøver, forteller Didrik som studerer økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI. 

Utradisjonell nettverksbygging

Didrik Bastian Juell har over 200 reisedøgn i året noe som betyr at den internasjonale erfaringen kan komme godt med for en videre karriere i næringslivet.

– Den internasjonale erfaringen har gjort at jeg kan samarbeide målrettet med ulike typer mennesker og bygge verdifulle nettverk, man blir veldig utadvendt og folkevant.  Jeg ønsker alltid å være best og jeg takler press-dette tror jeg kan komme godt med i næringslivet, forteller Didrik.

Tiden hjemme i Norge benyttes til eksamenslesing.

 –Jeg må være målrettet for å oppnå både idrettslige og faglige resultater, forteller han. Han legger til at mye av det han lærer som idrettsutøver kommer godt med i studiene og i fremtidig jobb.

–Man lærer å styre målene sine i praksis hver dag. For å bli bedre må man hele tiden tenke nytt og å bygge videre på de kvaliteter man har. I skicross er det små marginer, men det handler også mye om erfaring. Man må tørre å satse -noen ganger feiler man, men det er slik man lærer. Bedrifter i næringslivet tenker vel på samme måte ettersom samfunnet hele tiden er i endring.

Rektor på Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen, er imponert over motivasjonen.

– Det å prestere topp er like viktig i studiene som i idretten. Motiverte og resultatorienterte studenter som Didrik Bastian Juell er derfor en styrke for hele miljøet på BI og en inspirasjon for resten av studentene, sier Colbjørnsen.
 
160 toppidrettsutøvere er innrullert i BIs tilrettelagte program. Totalt finnes det rundt 600 toppidrettsutøvere i Norge som får tilpasset studiene for høyere utdanning.

Du kan også se alle nyheter her.