Masterdagen 2014

17. mars 2014

- Tenk på hva du trives med og er god på, så blir du mer sikker og fornøyd med studievalget, sier BI-alumni Nils Fredrik Wisløff.

Handelshøyskolen BI inviterte nylig prospektive masterstudenter til et informasjonsmøte ved Campus Oslo. I tillegg til nyttig informasjon om BIs masterprogrammer fikk deltagerne et innblikk i både nåværende og tidligere masterstudenters erfaringer.

Akademisk tyngde

Nils Fredrik Wisløff tok sin bachelorgrad i økonomi og administrasjon ved BI Oslo i perioden 2006-2009. Etter fullførte bachelorstudier stod han ved valget om han skulle gå ut i jobb eller fortsette videre studier. Han valgte det siste. I dag jobber han som assisterende rådgiver i kommunikasjonsbyrået Gambit Hill & Knowlton Strategies. Wisløff er klar på hvorfor han valgte en mastergrad i ledelse og organisasjonspsykologi.

- Jeg valgte å fortsette med en mastergrad fordi jeg ønsket mer akademisk tyngde og flere analytiske verktøy. Det er noe jeg utvilsomt har hatt stor nytte av min nåværende jobb.

Wisløff har noen tips til bachelorstudenter som står overfor samme valget han måtte ta i 2009. Skal man ta master?

- Å ta en mastergrad er helt klart noe jeg vil anbefale for de aller fleste. Er du motivert for nye faglige utfordringer og ønsker å bli ekspert innenfor et fagområde, vil en mastergrad trolig være det rette også for deg.

Mange studenter lurer også på hvilken mastergrad de skal velge. Wisløffs svar er enkelt.

- Tenk på hva du trives med og er god på, så vil du helt sikkert bli fornøyd med valg av studieretning. Men ha også i bakhodet hva næringslivet etterspør.

Fornøyd med oppmøtet

Nærmere 150 interesserte studenter deltok på informasjonsmøtet. Ann Kristin Calisch, direktør for masterstudier, er veldig fornøyd med interessen blant studentene.

- Det er svært gledelig at så mange er interessert i master på BI, og ser verdien av det. Vi håper å se mange av de fremmøtte hos oss til høsten.

Du kan også se alle nyheter her.