Setter praksis på timeplanen

27. mars 2014

Handelshøyskolen BIs rekordpopulære internship-program får oppmerksomhet i siste utgave av Kapital.

– Å få lov til å være med å skrive morgenrapporter med dyktige fagfolk som Thina Saltvedt og Steinar Juell mens man fortsatt er student er en unik mulighet, sier siviløkonomstudent Emil Vold til tidsskriftet. 

24-åringen jobbet i fjor høst som intern i Nordea Markets gjennom BIs internship-ordning.

BIs bachelorstudenter og masterstudenter ved siviløkonom- og organisasjonspsykologistudiet har mulighet til å ha internship som en del av studie. Studentene får studiepoeng og verdifull erfaring i retur. 

Rekordpopulært

Prosjektleder ved BI Karriereservice, Judith Holter, forteller om rekordstor pågang. 

– Dette har blitt enormt populært, og vi opplever rekordpågang fra studentene. Vi kjørte et pilotprosjekt høsten 2011, den gang med seks studenter, og siden det har interessen både blant studenter og bedrifter tatt av, forteller Holter. 

For å sikre at bedriftene får de beste studentene er det satt krav om et karaktersnitt på minimum B.

 – Dette er en mulighet for studentene til å teste ut teorien de lærer på BI i praksis, og tilbakemeldingene vi har fått er at det inspirerer til videre studieinnsats og arbidslyst. 

NHH ser til BI

NHH-rektor Frøystein Gjesdal forteller til Kapital at han ser stor verdi i BIs internship-satsing. 

– Vi erkjenner at vi har satset mindre på internship enn konkurrerende handelshøyskoler som BI CBS, og i forbindelse med årets evaluering av masterprogrammet er dette noe vi vil se nærmere på. 

Les hele artikkelen i siste utgave av Kapital.

Du kan også se alle nyheter her.