Henter inspirasjon i New York

14. april 2014

Hvert år reiser tredjeklassene på BI Bergen til New York for å hente inspirasjon fra verdensmetropolen.

New York er et av verdens viktigste økonomiske og kulturelle knutepunkter og har en lang rekke kjente mediehus, internasjonale selskaper og børsinstitusjoner. 

Relevante bedrifter

Moods of Norway som for tiden gjør det stort i USA var et naturlig besøkspunkt for klassen i Retail management. Her fikk de høre om hvordan den lille bedriften fra Sogn har gjort suksess i det store utland og videre ekspansjonsplaner for fremtiden. Studentene fikk også en lett servering og gode priser i butikken etter foredraget. 

Senere i uken var klassen på besøk hos blant annet Ekornes, BoConsept og Innovasjon Norge.

Tar med seg inspirasjon og gode eksempler

New York har det meste av konsepter og her er det et enormt trykk, så det er mange inntrykk vi tar med oss, sier høyskolelektor ved BI Bergen, Robert Ingvaldsen.

- Vi lærer mye om en annen servicekultur, jobbkultur og vi får høre om bedriftenes erfaringer på ulike tema som selgerutvikling, markedstilpasninger og hvordan skandinaviske konsepter markedsfører seg i statene. Forelesere blir, som studentene, inspirert etter en slik tur og har med seg mange gode løsninger og eksempler til høstens undervisning.

Verdensøkonomiens sentrum

For klassen i Økonomi og administrasjon var Wall Street, som regnes som verdensøkonomiens sentrum, viktig å få med seg. Her fikk de omvisning og foredrag om børsene. 

Økonomiklassen hadde totalt 13 besøk, blant annet hos DNB, Oljefondet, Statoil, Carnegie og Bloomberg.

Design-, event- og reklamebyråer

For klassene i Markedsføring og Markedskommunikasjon var de store byråene mest spennende. De besøkte blant annet MKTG INK som driver med eventmarkedsføring for noen av verdens største merkevarer som Beats By Dre, Nike, Google m.m, Young & Rubicam som er et av verdens største reklamebyråer og Reputation Institute, verdens ledende rådgivningsfirma innen omdømme.

Trendspotting i Williamsburg

Alle klassene hadde også en felles lunsj hos den Norske Sjømannskirken, der de fikk foredrag fra Innovasjon Norge og en visit til Woodbury Commons som er et svært factory outlet like uten for NYC.

Du kan også se alle nyheter her.