BI inngår samarbeid med Startup Weekend

30. april 2014

For første gang arrangeres Startup Weekend i BI Bergens lokaler på Marineholmen. Helgen 6-8. juni åpner vi dørene for engasjerte gründersjeler og andre som ønsker å jobbe med en forretningsidè.

 

BI BERGEN HUSER NYSKAPERE

Startup Weekend er verdens raskest voksende organisasjon som arbeider for å fremme entreprenørskap. I to år har den frivillige organisasjonen arbeidet for å tilrettelegger for ferskinger i entreprenørskapsBergen. I år gjester arrangementet BI.

– Vi ønsket en strategisk partner som også tenker på nettverk og har interesse for entreprenørskap. BI Bergen ble en naturlig ønskepartner for Startup Weekend, sier Julia Schoelermann, leder for Startup Weekend Bergen.

– Vi er utrolig takknemlig for at BI Bergen ønsket å åpne sine dører for oss, og vi er overbevist om at det å ha BI Bergen som host vil gi Startup Weekend et ekstra løft.

SENTRAL FORSKNINGS- OG NÆRINGSPARK

BI holder til på Marineholmen, som er en forsknings- og næringspark. Det er mange spennende bedrifter og aktiviteter i området. Connect Vest, Høgskolen i Bergen, VilVite Bergen Teknologioverføring og Nyskapingsparken er blant de andre bedriftene som er lokalisert her.

– På BI er vi opptatt av å ha kontakt med næringslivet og da særskilt med våre naboer. Vi er opptatt av å koble akademia og næringsliv sammen og ser på vårt samarbeid med Startup Weekend som en viktig del av dette, sier Elisabeth Seim, direktør ved BI Bergen

DETTE ER STARTUP WEEKEND:

Startup Weekend er en 54 timers konkurranse hvor håpefulle entreprenører møtes for å utvikle en forretningsidé til en startup i løpet av en helg. Målet er å utvikle et forretningskonsept, prototype og kapre de første kundene.

Det er en intens samling av gründere og andre interessenter som møter mentorer med kompetanse innen forretningsutvikling, design og IT. Workshopen varer fra fredag kveld til søndag kveld - akkurat nok tid for å teste og prototype en idé.

– Alt du trenger for å delta er en billett og entusiasme. Sammen med BI stiller vi med fagpersonell, bevertning og alt du skulle trenge for å lykkes med dine ideer, sier Julia Schoelermann.

Mentorene hjelper til hele veien slik at hvert lag er i stand til å levere en storslagen final pitch på søndag. Final pitch foregår foran en fagjury og de beste lagene får priser som vil hjelpe dem videre med prosjektet.

NOE FOR ALLE

Om du ønsker å starte for deg selv eller vil teste  ut hvor bra idéen din er, eller om du bare er nysgjerrig på hvordan det føles å være gründer for en helg er Startup Weekend akkurat rette plassen for deg. 

Mer informasjon:

Følg Bergen Startup Weekend på Facebook 
Delta på eventet på Facebook: Bergen Startup Weekend June 2014 
Se Startup Weekends egen hjemmeside. Billettsalget starter 1.mai

Meld deg på Startup Weekend 6-8 juni på BI Bergen

Du kan også se alle nyheter her.