Interessante oppgaver trumfer lønn

2. april 2014

Muligheter for utvikling og interessante arbeidsoppgaver er det viktigste for nyutdannede BI-studenter som søker jobb. Lønn kommer først på en 9. plass, skriver Finansavisen.

For den ferske økonomen Magnus Ramstad Dahl (23) var det å jobbe i et internasjonalt miljø og spennende arbeidsoppgaver det viktigste. Etter avsluttet bachelorgrad i økonomi og ledelse ved Handelshøyskolen BI, satte han seg i fjor høst på flyet til Asia for å jobbe for et norsk ingeniørfirma i Indonesia.

- Å få muligheten til å få internasjonal erfaring, lære andre kulturer å kjenne og personlig utvikling var de viktigste faktorene da jeg valgte jobb. Jeg fikk virkelig smaken på utlandet, og særlig Asia, etter et utvekslingsopphold til Singapore gjennom BI våren 2012, sier han til Finansavisen.

I BIs arbeidsmarkedsundersøkelse for avgangskullet 2013 som Finansavisen omtaler svarte hele 26,6 prosent at muligheten for internasjonal arbeidserfaring var viktig eller svært viktig. Hele 40 prosent beskriver sin første jobb som internasjonal.

VALGFRIHET

Faksimile fra Finansavisen 2. april 2014

Christoffer Andersen-Gott er en annen som også startet i jobb høsten 2013. Etter å ha fullført sin mastergrad i økonomi og ledelse, med spesialisering i logistikk, kunne han gå til en trainee-stilling i Posten.

- Lønn er alltid viktig, men muligheter og valgfrihet var viktigst for meg. Posten er et stort konsern, der det er mulig å gå i mange retninger. Også trainee-programmet er lagt opp til at traineene kan være med på å velge å påvirke arbeidsområdene sine, sier han.

Rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen, mener å se en trend blant ferske jobbsøkere.

- Vi ser at nyutdannede i de første årene av arbeidslivet har et stadig sterkere fokus på mulighetene for å utvikle seg. Lønn er fortsatt en viktig faktor ved valg av jobb, men med dagens lønnsnivå oppnår uansett de aller fleste gode betingelser, sier Colbjørnsen.

Hele saken kan du lese i Finansavisen 2. april.

Du kan også se alle nyheter her.