Master i medvind

25. april 2014

Årets søkertall til Handelshøyskolen BI viser en økning på hele 22 prosent på Masternivå. Økningen er størst blant norske søkere til master med 33 prosent.

Illustasjonsbildet studenter ved BI

Rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen, betegner utviklingen som interessant og peker på økningen fra gode søkere fra utlandet som særlig gledelig.

- De siste årene har masterutdanningen hatt en jevn og god økning av kvalifiserte søkere. Vi er godt kjent med debatten om overutdanning på masternivå, men så langt viser arbeidsmarkedsundersøkelsen av BI-studentene raskt ender opp i relevante og godt betalte jobber, sier Tom Colbjørnsen.

Masterstudiene har i år 2809 søkere, mot 2302 søkere i fjor. Mest populært er MSc in Business (siviløkonomstudiet) som sammenlignet med 2013 har en økning på hele 48 prosent.

Bachelorstudier

- På bachelor ser vi en sterk nedgang i ikke reelle internasjonale søkere fra særlig afrikanske land. I det norske bachelormarkedet har BI omtrent det samme totale søkertallet som i fjor, sier rektor Colbjørnsen.

Den største søkerveksten på bachelornivå er BSc i Finans med 38 %, Entreprenørskap og økonomi med 32 % og Retail Management med 17 %. De to største studiene på bachelor er: BSc i Økonomi og administrasjon (1785 søkere) og BSc i Eiendomsmegling (1441 søkere).

Totalt har BI i år motatt 10992 antall søker, mot 11069 antall i 2013. Vi gjør oppmerksom på at BI dette året har innført nytt søkersystem, noe som har tydeliggjort opptakskrav og pris. Dette har resultert i en nedgang på ikke reelle internasjonale søkere, spesielt fra afrikanske land.

Du kan også se alle nyheter her.