Varehandelstipendet 2014

24. april 2014

I går kveld ble BI-studentene Katrine Rusten og Ida Kristin Hamnes kåret til vinnere av Varehandelstipendet, som sponses av Reitangruppen og den frittstående ukeavisen Dagligvarehandelen.

Juryen sammen med vinnerne

- For oss i Reitangruppen er det veldig spennende å bli kjent med de studentene som utmerker seg helt i toppen, og som viser en sterk interesse for handel. Vi er glade for å kunne bidra til Varehandelsstipendet i år igjen, da vi vet av erfaring at dette skaper både glede, engasjement og motivasjon hos studentene. Dette ønsker vi å støtte opp under, sier Berit Hvalryg, rektor for Reitangruppens Verdiskole.

Nyttig erfaring for fremtiden

For å blir vurdert til stipendet må studentene sende inn en søknad om hvorfor de fortjener stipendet samt holde en appell for juryen som består av representanter fra Dagligvarehandelen, Reitangruppen og BI Bergen.

- Arrangementer som dette og Kremmerdagen er et stort pluss for studentene på Retail management ved BI Bergen. Her får de arenaer til å utvikle sine talenter og høster nyttige erfaringer for fremtiden, sier Robert Ingvaldsen ved BI.

Juryens begrunnelse

Katrine Rusten, 10.000 kroner

Katrine imponerte juryen med sitt engasjement, og viser en stor refleksjonsevne rundt varehandelens utfordringer og muligheter. Hun har verv ved siden av studiene, og har hatt en svært positiv utvikling i sine faglige resultater. Katrine forteller at hun får brukt sin erfaring fra arbeidslivet i studiene, samt teoretisk og faglig tyngde fra studiene i arbeidslivet. Juryen opplever henne som målrettet og positiv, noe som gagner både henne selv, medarbeidere og medstudenter i det daglige. Juryen tror Katrine vil lykkes med sine karriereplaner etter endte studier.

Ida Kristin Hamnes, 5.000 kroner

Ida er svært målbevisst og har arbeidserfaring fra varehandelen både før og ved siden av studiene. Hun uttrykker et sterkt ønske om å utvikle seg videre faglig, noe hun mener vil bidra til å oppfylle hennes fremtidige mål. Ida er reflektert og positiv, og viser at hun både ønsker og tør å utfordre seg selv. Juryen tror hun har potensiale til å bli en svært god leder innen varehandel.

Du kan også se alle nyheter her.