BI får internasjonal anerkjennelse

12. mai 2014

Handelshøyskolen BI har oppnådd den amerikanske AACSB- akkrediteringen og kan dermed skilte med de tre mest prestisjefylte internasjonale akkrediteringene en handelshøyskole kan få.


Illustrasjonsfoto

- Å få status som en “trippel-akkreditert” handelshøyskole, har vært en del av BIs langsiktige strategi om å bli blant de ledende Europeiske handelshøyskolene. Slike akkrediteringer hjelper skolen til å holde kontinuerlig fokus på faglig nivå og kvalitetsutvikling, og er med på å øke BIs omdømme nasjonalt og internasjonalt. Samtidig tiltrekker det nye samarbeidspartnere og øker verdien av en BI-grad, sier rektor Tom Colbjørnsen ved Handelshøyskolen BI.

Med akkrediteringene av AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business), EQUIS (European Quality Improvement Systems), og AMBA (The Association of MBAs) inngår BI i et eksklusivt selskap sammen med noen av verdens ledende handelshøyskoler.

Les om akkrediteringen i media:

Kunnskapsministeren gratulerer BI

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen gratulerer BI med prestasjonen: - Jeg gratulerer Handelshøyskolen BI med akkrediteringen. Det er positivt når man bruker slike akkrediteringer til å strekke seg faglig og heve kvaliteten, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

I 2013 var det cirka 70 handelshøyskoler på verdensbasis som kunne smykke seg med trippel akkreditering, også kalt "Triple-Crown". London Business School, INSEAD, HEC Paris og Copenhagen Business School er andre handelshøyskoler som har disse akkrediteringene.

Krevende akkreditering

AACSB akkrediteringen garanterer ifølge AACSB at en skole har "de best kvalifiserte faglige, relevante og utfordrende studieprogrammer og tilbyr utdanning og karriere muligheter som ikke finnes på andre skoler".

Denne akkrediteringen er kjent for et rigid fokus på læringsmål, studieprogrammer og faglige kvalifikasjoner relatert til skolens formål. Veien til akkrediteringen er lang og krevende.
- Arbeidet med å få AACSB akkreditering handler mer om kvalitetsutvikling enn byråkratisk kvalitetssikring, og derfor vil denne akkrediteringen være svært nyttig med tanke på å løfte BI faglig og nå strategiske mål, sier rektor Tom Colbjørnsen.

I AACSBs begrunnelse for å tildele akkreditering kommer det frem at de er imponert over BIs faglige og administrativt ansatte, studenter og alumni. Komiteens medlemmer bemerket blant annet det høye nivået på de vitenskapelige publiseringer de siste årene. I offentliggjøringen skriver AACSB blant annet:

"AACSB congratulates BI Norwegian Business School on being the first school in Norway to earn accreditation, and we welcome them into the family of AACSB - accredited business schools. AACSB Accreditation represents the highest achievement for an educational institution that awards business degrees. The faculty, directors and staff of BI are to be commended for their role in earning accreditation. Through accreditation, BI has not only met specific standards of excellence, but has also made a commitment to ongoing improvement to ensure that the institution will continue to deliver high quality education to its students".

Viktig for næringslivet

Også administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) Kristin Skogen Lund gratulerer BI med anerkjennelsen.

- Jeg vil gratulere Handelshøyskolen BI med denne prestasjonen. Gjennom dette har skolen dokumentert faglig kvalitet på topp internasjonalt nivå, sier Kristin Skogen Lund.

Fakta:

  • For en handelshøyskole med internasjonale ambisjoner er det særlig tre akkrediteringer som gjelder: Europeiske EQUIS (European Quality Improvement Systems), den amerikanske AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) og den britiske AMBA (The Association of MBAs).
  • Skoler som har alle tre kalles for “Triple Crown”-skoler, og disse stiller i en egen klasse blant handelshøyskoler internasjonalt.
  • I 2008 ble BI akkreditert som vitenskapelig høyskole av NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen). BI har hatt EQUIS akkreditering siden 1999, og i november 2013 oppnådde BI AMBA akkreditering.
  • I mai 2014 mottok BI akkreditering fra AACSB.

Graduering

Du kan også se alle nyheter her.