Reiser til Singapore for gründerdrømmen

20. mai 2014

- Å starte egen bedrift en dag er definitivt en drøm for meg, sier BI-student Christian Høie Lie til E24 idag. Om to uker reiser studenten på et tre måneders opphold i Singapore for å lære om gründerdrift i Asia.

For de fleste innebærer sommeren enten ferie eller sommerjobb i hjemlandet. BI-studenten Christian Høie Lie og sytten andre studenter har imidlertid valgt å vie sommerferien til gründerdrømmen. Les saken på E24 her.

Drømmer om egen bedrift 

- Å starte egen bedrift en dag er definitivt en drøm for meg, og jeg tror at denne regionen vil bli gjeldende i årene som kommer, og dersom en ønsker å skaffe seg en god posisjon i næringslivet generelt, så er det her en bør ha kontakter, sier Lie til E24.

E24, 20. Mai

Gründerskolen er et samarbeid mellom flere av de høyere utdanningsinstitusjonene i Norge, og har eksistert siden 1999 da BI og Universitetet i Oslo først tok initiativ til prosjektet.

- Norge har forbedringspotensialer innenfor flere områder. Omfanget av oppstartsbedrifter og personer som danner egne selskaper er relativt lav i Norge sammenlignet med andre OECD-land, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Lind-Fossen i NHO til E24.Han legger til at Norge må bli bedre på innovasjon og gründervirksomhet dersom vi ønsker å ha et konkurransedyktig næringsliv. 

Praksis på nye måter

- Det er viktig at studier ikke bare består av teorier løsrevet fra den virkelige verden. Teorier og praksis bør kobles på nye måter, sier kommunikasjonsdirektør Yngve Kveine ved Handelshøyskolen BI.

Du kan også se alle nyheter her.