BI-studenter best på invest

24. juni 2014

BI-studentene Bendik Aurstad og Kristian Frederik Westre gikk denne uken av med seieren i Nordnets aksjekonkurranse Skoleduellen.

Torsdag 19. juni ble Nordnets aksjekonkurranse offisielt avsluttet. Etter over et år med analyser, nøye overveielser, svette håndflater og høy puls kan Børsgruppen BI endelig skilte med seier i Nordnets porteføljekonkurranse.

Skoleduellen går ut på at Nordnet lar børsgrupper ved forskjellige høyskoler prøve seg i aksjemarkedet med virkelige penger. Studentgruppene konkurrerer mot hverandre og mot en portefølje Nordnet selv setter sammen. I tillegg sammenlignes de kontinuerlig med hovedindeksen. I Børsgruppen BI er det Aurstad ogWestre som har hatt hovedansvaret for porteføljen.

Foto: Ingunn Straalberg

Etter flere uker på førsteplass og en samlet avkastning på 23,6 prosent kunne Børsgruppen BI til slutt stikke av med seieren.

– Å vinne er selvfølgelig veldig morsomt. Spesielt gøy er det at vi seiret over NHH, som lenge har vært en av våre største konkurrenter. Det faktum at Oslo børs(OSEBX) i løpet av perioden har steget med 13 prosent, mens vår portefølje har steget med 23,6 prosent er vi også svært fornøyd med, sier Aurstad.

Imponerer stort

Finansavisen har hver mandag gjengitt de forskjellige børsgruppenes investeringstaktikk for den foregående uken. Mandag 23. juni skrev de følgende:

“Børsgruppen BI vant med ni prosentpoeng mot sølvmedaljistene og 10,3 prosentpoeng mot Hovedindeksen på Oslo børs. Selv i forhold til Storebrand Verdi, det norske aksjefondet som er mest opp hittil i år, utgjør studentenes forsprang 5,5 prosentpoeng.”

Avisen skriver videre at bragden er særlig imponerende, gitt at Børsgruppen BI i flere uker har sittet på en kontantbeholdning på over en tredel. Investeringsduoen forteller at risikostyring har vært en essensiell del av taktikken fra starten av.

– Vår strategi har vært å tilpasse risiko på våre investeringer etter markedets utsikter. I et usikkert marked har vi blant annet forsøkt å redusere risikoen gjennom å diversifisere porteføljen ytterligere, en strategi som ser ut til å ha fungert, avslutter Westre. 

Du kan også se alle nyheter her.