Dobbelt så mange velger Internship

16. juni 2014

Flere og flere studenter ved BI Bergen ser verdien av å få relevant arbeidserfaring mens de studerer.

Internship 2014

Internshipklassen 2014. Foto: Erik Skeidsvoll Monsen

På torsdag i forrige uke var de nye internship-studentene og deres nye "arbeidsgivere" samlet for første gang. 27 studenter er fordelt på 24 bedrifter i årets gjennomføring. Dette utgjør en 100% økning, både av studenter og bedrifter i forhold til fjorårets runde.

Setter kunnskap i praksis

I kurset «internship» er studentene utplassert i en selvvalgt bedrift i ett semester. Der skal de jobbe med oppgaver som er relevante for sin studieretning. 

Camilla Løken studerer Markedskommunikasjon på BI Bergen og har valgt konsulentselskapet Brandity som sin bedrift:

- Jeg har valgt å ha internship fordi jeg ønsker å lære enda mer om mitt fremtidige yrke og om hvordan kunnskapen jeg har fått gjennom studiene kan brukes i praksis. Jeg ønsker også å teste meg selv, sier Camilla.

Et mangfold av bedrifter

- Vi er veldig fornøyde med årets bedrifter. Studentene har valgt er et stort mangfold av selskaper fra forskjellige bransjer og i ulike størrelser. Noen er med for tredje året på rad, mens andre er med for første gang. Det er flott å se at studentene våre har såpass mange muligheter når de etterhvert skal ut i jobb, sier Elisabeth Seim, direktør på BI Bergen.

Årets bedrifter:

NOR PR Forvaltningshuset AS x2 Keyteq AS Giraffe AS
Odfjell SE DOF Frende Forsikring Cox Bergen
Manpower AS Bookkeeper x 2 Hallvard Lerøy AS Adecco x 2
E.T Hårstudio Scabal Høyt og lavt Acoach academy
Brandity Sandven AS Karsten Moholt Beauty Import AS
Norsk Cølaki forening Salg- og reklameforeningen  Uni Miljø Maritimt Forum

Nye impulser, nye øyne og oppdatert kunnskap

Det er mye å hente også for bedriftene som deltar i internship-ordningen. Forvaltningshuset AS og Cox Bergen er noen av bedriftene som er med for første gang i år. 

- Med internshipet ønsker vi å prøve noe nytt, vi ønsker input fra eksterne og vi ser potensial for å identifisere nye ansatte. I tillegg vil internshipstudenten gi oss litt ekstra arbeidskraft og avlastning i arbeidshverdagen, sier Jesper Algaard, avdelingsleder/partner i Forvaltningshuset AS
- Årsaken til at vi ønsker å gi yrkespraksis til studenter er at vi ser nytteverdien av kunnskapsdeling mellom oss selv og studenter på vei inn i næringslivet. Det gir studenter innsikt i vår arbeidshverdag, samtidig som de får brukt sin oppdaterte fagkunnskap i praksis, sier Christina Sundli-Härdig, redaksjonsleder i Cox Bergen.

Vi ønsker studenter og bedrifter lykke til!

Ønsker du mer informasjon om hvordan du som student eller arbeidgiver kan delta i internshipordningen kan du kontakte Christin Helberg ved BI Bergen på Christin.L.Helberg@bi.no eller 93 28 23 54.

Du kan også se alle nyheter her.