Høster frukter av nytt entreprenørmiljø

15. august 2014

IT-bedriften Epletips.no, etablert av BI-studenter, er én av seks studentbedrifter som har fått plass i det nye gründerfellesskapet ved Handelshøyskolen BI.

- Vi vil vise BI-studentene at det finnes andre veier å gå enn til konsulent-, bank-, og finansbransjen, sier Tor Haugnes, høyskolelektor ved Handelshøyskolen BI, til bladet Kapital.

Det var i januar i år at BI åpnet sine seks gründerkontorer, i tillegg til et fellesområde som har fått navnet co-workingspace. Målet er å lage en møteplass for entreprenørskap, idéutvikling og bedriftsutvikling i praksis, og seks studentbedrifter flyttet umiddelbart inn i kontorene. Gjennom det nye tilbudet vil unge gründerspirer lettere kunne utveksle tanker og ideer rundt gründervirksomhet.

- For oss har dette tilbudet vært helt uvurderlig, sier Martin Fossedal, kommunikasjonsansvarlig hos Epletips.no. Videre sier han til bladet Kapital at det er godt å utveksle ideer med andre i samme situasjon og dra nytte av BIs fagkompetanse.

Epletips.no ble startet i januar 2014 av BI-student Henrik Ruud, som fikk med seg Martin Fossedal, Mathias Müller-Nilssen og Magnus Mysen Holm på laget. Bedriften tilbyr tips, triks og kursing som skal gjøre hverdagen med Apple-produkter lettere for folk flest.

- Vi ønsker å sette entreprenørskap på dagsorden, og vil vise BI-studentene at det finnes andre veier for flinke studenter som ønsker å benytte det de lærer på studiene – gjerne med en gang, sier Tor Haugnes til bladet Kapital.

Du kan også se alle nyheter her.