Torger Reve æresdoktor ved ISM

19. august 2014

Torger Reve ble tidligere i sommer utnevnt til æresdoktor ved ISM University of Management and Economics i Litauen.

Reve fikk utnevnelsen på bakgrunn av sin innsats med å etablere og bygge opp ISM gjennom sine år som rektor på BI.

- Det er hyggelig å bli husket som en av grunnleggerne, ikke minst når man ser resultatet. Vi klarte å skape en anerkjent handelshøyskole i en tid hvor Litauen trengte ny og moderne kunnskap for å bygge landet og næringslivet etter jernteppets fall, sier Reve om utmerkelsen.

Selve utnevnelsen fant sted sammen med gradueringen av ISMs bachelor, master- og PhDstudenter. Det var en høytidelig seremoni, og Reve holdt en forelesning med fokus på Litauens behov for kunnskapsbasert næringsliv og kompetent arbeidskraft.

BIs engasjement i Litauen begynte som et joint venture med Kaunas Tech University, men gikk senere over til å bli heleid av BI i 1999. Utviklingen av ISM ble gjennomført som en kloning av BI, og fremstår nå som den mest attraktive businesskolen i Litauen. BI solgte det meste av sine eierandeler i skolen i 2013 til en lituaisk investor.

Reve er spent på å følge ISM i årene fremover nå som høyskolen ikke lenger er eid av BI. Han mener det er avgjørende at de nye eierne velger å fortsette å følge BI modellen, utvikle forskningsbasen videre, og lage en stiftelse som sikrer at alt overskudd går tilbake i organisasjonen for å kontinuerlig bygge en sterkere handelshøyskole. ISM har spilt og spiller en viktig rolle i utviklingen av Litauens konkurranseevne innenfor EU.

Du kan også se alle nyheter her.