Velkommen til BI

13. august 2014

Rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge-Jan Henjesand, ønsker velkommen til BI.

Rektor ved BI, Inge Jan Henjesand.Det er en stor glede for meg å få ønske alle nye og gamle studenter velkommen til et nytt studieår ved Handelshøyskolen BI. Vi som har vår arbeidsplass her er veldig stolte over at dere velger å legge grunnlaget for deres framtid nettopp her hos oss.

Vi som jobber ved BI har alle et felles mål om at et vitnemål fra BI skal være et verdipapir i et arbeidsmarked som i framtiden komme til å kreve mer kunnskap, og som kommer til å være mer globalt. Denne våren oppnådde BI status som “Triple Crown skole”. Med akkrediteringene av AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business), EQUIS (European Quality Improvement Systems), og AMBA (The Association of MBAs) inngår BI i et eksklusivt selskap sammen med noen av verdens ledende handelshøyskoler.

For deg som student betyr dette at et vitnemål fra BI i enda sterkere grad framstår som en garanti for kvaliteten på kompetansen du som student har ervervet, både internasjonalt og her hjemme.

Ved BI tilbyr vi undervisning som er basert på det nyeste fra forskningen. Vi har også tett kontakt med næringslivet for å sikre at undervisningen er relevant for fremtidens arbeidsliv. Alle undersøkelser viser at et vitnemål fra BI gjør deg som uteksaminert student svært attraktive på arbeidsmarkedet.

Vårt løfte til deg er å gi deg den faglige tyngden du trenger til å jobbe med det du vil. Ditt løfte til deg selv må være å arbeide jevnt og trutt med fagene på timeplanen. Som vi alle vet, finnes det det ingen snarveier til kunnskap. Et tilbud du har, og som jeg vil anbefale er studiemestringskurset. Hvis jeg selv var student, ville dette vært noe av det første jeg orienterte meg mot.

Når du så har kommet inn i gode studierutiner, finnes det et vell av muligheter. Mitt råd er å omfavne det som passer deg med åpne armer! Bli gjerne aktiv i studentforeningen, dra på utveksling eller ta internship som valgfag. Hvis du våger å utfordre deg selv vil du få mange spennende, og helt sikkert nyttige erfaringer. Erfaringer som gjør at du skiller deg ut når du skal inn i arbeidslivet om noen år.

Gjennom studietiden kommer du også til å knytte mange verdifulle vennskapsbånd. Mange av menneskene du ser rundt deg akkurat nå og i de årene du er student ved BI, kommer til å forbli dine venner og kontakter gjennom hele livet. Et nytt studieår betyr en ny start. Både for deg som er ny student, og for deg som er tilbake etter en lang og varm sommer. Enhver begynnelse gir en mulighet til å sette deg nye mål. Nå kan du selv bestemme hva slags student du vil være. Hva skal du bruke dette året til? Hva skal du oppnå for deg selv? Som alltid er det slik at du som jobber målrettet, vil ha lettere for å nå målene du har satt seg.

Og dersom det kommer krevende dager, skal du vite at vi er her for å rådgi og hjelpe deg videre. Vårt mål er at du skal lykkes. Jeg ser frem til å møte deg som student på BI og ønsker deg lykke til med en i krevende og fin studietid.

Du kan også se alle nyheter her.