BI-student skapte eget internship i Tesla

4. september 2014

Økonomistudenten Lilly Poon (19) skapte sitt eget internship og har denne sommeren blitt kjent med et av verdens mest innovative selskaper fra innsiden.

Poon, som selv tok kontakt med selskapet, trodde i utgangspunktet at hun var for ung. I tillegg fantes det heller ikke en reell stilling hun kunne søke på.

Grunntanken om fornybar energi i selskapet har vært viktig for Poon. Hun forteller at verdiene til Tesla var en av årsakene til at det var akkurat her hun ønsket å jobbe.

– Det å bruke fornybar energi som et drivende verktøy i hverdagen ser jeg på som fascinerende. Det har vært veldig gøy å få være med og sett på utviklingen av selskapet, sier Poon.

Vil ha de som brenner for Tesla

Etter en samtale med Regional Delivery Manager hos Tesla, Kjell-Arne Wold, var hun ikke lenger i tvil. Poons genuine ønske om å jobbe for akkurat Tesla, samt hennes gode kunnskap om selskapet gjorde at Wold personlig oppfordret førsteårsstudenten til å søke internship hos Tesla.

– Det er en enorm forskjell på å ansette noen som «bare» vil ha en jobb, kontra noen som vil ha en jobb i Tesla. Vi vil ha de som brenner for det vi tror på, på den måten får vi et arbeidsmiljø med en enorm driv, sier Axel Tangen, Store Manager ved Tesla Motors på Skøyen.

Denne sommeren har Poon innehatt stillingen som Product Specialist hos Tesla. Arbeidsoppgavene har vært alt fra kundebehandling og prøvekjøring med kunder, til kursing innenfor salgsteknikk og produktpresentasjon.

Krevende søknadsprosess

Poon forteller om en krevende søknadsprosess, men er ikke tvil om gevinsten har vært større enn offeret.

– Som for alle andre stillinger, måtte jeg levere CV og skrive en søknad om hvorfor jeg ville jobbe hos akkurat Tesla, noe som ble gjort på engelsk. I forbindelse med intervju, kom jeg i kontakt med personer fra Norge og utlandet, i form av både telefonintervju og vanlige intervju. Etter en to måneder lang prosess fikk jeg en telefon fra utlandet om at jeg hadde fått jobben, forteller Poon.

Du kan også se alle nyheter her.