BI på Financial Times-rangering

20. oktober 2014

Handelshøyskolen BI får en 55. plass på Financial Times` rangering av de 104 beste MBA-deltidsprogrammene i verden, og er med det rangert høyest i Norden.

Handelshøyskolen BI er for andre året på rad på Financial Times (FT) prestisjetunge rangering over de beste deltids MBA-programmene i verden. Deltids MBA-program går også under navnet Executive Master of Business Administration (EMBA).

55. plass i verden
I samarbeid med ett av de ledende universitetene i Kina, Fudan University, er BI inne i det gode selskap med en 55. plass av de 104 beste EMBA programmer i verden. I Kina rangeres programmet som en av de 10 beste på markedet.

-Det er svært gledelig at BI og Fudan University holder stillingen på listen over de beste deltids MBA- programmene i verden. Sammenlignet med i fjor gjør vi det også litt bedre på de fleste indikatorene. Rangeringen representerer de tyngste utdannings- og forskningsmiljøene i verden, og resultatene bekrefter at vi leverer en relevant utdanning med høy faglig kvalitet. Det skal vi ta med oss, og samtidig skal vi jobbe for å bli enda bedre. Målsettingen vår er å klatre videre oppover på listen, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand.

Se hele listen til Financial Times som ble offentliggjort i dag

Viktig partnerskap
BI har samarbeidet med Fudan University siden 1996 og tilsammen har omlag 2000 kinesiske mellomledere en mastergrad fra BI. Siden oppstarten av samarbeidet har konkurransen fra andre leverandører av MBA-utdanning i Kina økt kraftig.

- Med en stadig tøffere internasjonal konkurranse er det ekstra gledelig at vi rangeres foran sterke utdanningsinstitusjoner i Europa og foran alle skoler i Norden. Vårt mål er å være næringslivets fremste partnerskole i Norge og utvalgte andre land. Vi er stolte av det vi har fått til i partnerskap med Fudan University i Shanghai, sier Henjesand.

Rangeringen over deltids MBA-programmet er blant annet basert på studentenes karriereutvikling, lønnsutvikling og skolens faglige profil.

Fakta

  • Handelshøyskolen BI var den første utdanningsinstitusjonen i verden som fikk godkjent en internasjonal MBA i Kina.
  • FT har 5 delrangeringer og BI deltar nå i 4 av disse, den femte er for skoler med fulltids MBA-programmer som BI ikke har.
Du kan også se alle nyheter her.