Debatt på BI med Richard Quest

2. oktober 2014

CNNs internasjonale økonomikorrespondent og stjernereporter i Quest Means Business, la i år en paneldebatt til Handelshøyskolen BI. Gjestene for dagen var blant annet ingen ringere enn finansminister Siv Jensen og Norwegians Bjørn Kjos.

 

 

Richard Quest og Siv Jensen

«Beskytte bedrifter i den store stygge verdenen – burde regjeringen gå imellom?»

Før paneldebatten satt Richard Quest plassert like overfor Siv Jensen og spurte henne ut om det publikum ønsket å få et svar på: Det var OL-spørsmål, statsbudsjettet og til og med den norske laksen. Statsbudsjettet befant seg ikke på Siv Jensens emneagenda, men Richard Quest skal ha et poeng for å prøve seg med alle sine journalistgrep og vittigheter; «You’re not allowed to talk about the budget, so let’s talk about the budget!”

Intervjuet var fylt med en jovial stemning, og Richard Quest klarte å tøye strikken så mye at det ble god underholdning for publikum. Emnene om Norge og deres forhold til både EU og Regjeringen fungerte bra, og Quest vek ikke unna. Han oppmuntret til deltagelse fra alle som var til stede på arrangementet.

Etter intervjuet med Siv Jensen gikk Quest rett i en diskusjon med debattpanelet som bestod av administrerende direktør for Norwegian Bjørn Kjos, administrerende direktør Kenny Strandberg fra Green Tech Marine som ble kåret til Årets gründer 2014 av innovasjon Norge i tillegg var Amir Sasson der, førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI ved instituttet for strategi og logistikk. Amir Sasson er også den akademiske prosjektlederen for prosjektet «Et kunnskapsbasert Norge».

Debatten drev frem, og Quests åpningsspørsmål var: «Is it important for Norway to show solidarity with the EU?». Ingen av paneldeltakerne ønsket å være den første til å gå løs på det intrikate spørsmålet, men Quest tok styringen hele veien og krevde et svar av hver av debattantene, alltid med en avslørende pekefinger på lur, men aldri uten, selvfølgelig, å adressere dem med «Sir».

Dette var Quests andre besøk på BI, etterfulgt av en debatt som fant sted i fjor, men da med EU som hovedfokus. Hans dynamikk og ekspressive måte å være på, leder oss alltid rett inn i en spennende diskusjon og, som ventet, kjempet han ut en debatt om EU og Norges posisjon til de frammøtte sin glede og forventning.

For å sitere rektor Jan Inge Henjestad i hans avslutningstale for debatten: « It was a great debate with a lot of energy».

 

Du kan også se alle nyheter her.