Bendik blir boss

6. november 2014

Professor Bendik Meling Samuelsen blir ny instituttleder på Institutt for markedsføring. -Vi skal levere på bachelor, på master, på phd og på executive. Det blir veldig spennende!

Professor Bendik Meling Samuelsen tiltrer som instituttleder på Institutt for markedsføring 1. januar. Dette er en åremålsstilling for fire år. Dagens instituttleder Ragnhild Silkoset har blitt utnevnt til dean for Executive og fratrer dermed før åremålet er ute. Stillingen har vært utlyst på vanlig måte.Bendik Samuelsen

Bendik har jobbet på BI siden 2000 og tok sin doktorgrad i markedsføring på NHH i 2004. Siden da har han vært førsteamanuensis, Associate dean for Bachelor i Markedskommunikasjon (siden 2003) og AD for Bachelor i Markedsføringsledelse (siden 2011). Han ble professor i 2013. Bendik bor på Karlsrud i Oslo sammen med kona Ragnhild, Herman på 10 og Andrea på 8.

 

Bendik sitt forskningsfelt er merkevareledelse
- Merkevarer har alltid fascinert meg. Båndene som knyttes mellom mennesker og ikke-menneskelige merkevarer finner jeg veldig interessant. Og jeg slutter aldri å forundre meg over hvordan merkevarer synes å spille en så viktig rolle i våre liv (både til det bedre og til det verre, antar jeg).

Nå er altså tiden inne for å ta et steg videre, som instituttleder.

- Dette er en spennende jobb av flere grunner: Markedsføring er et institutt og et fag i kontinuerlig endring. Vi er midt inne i et generasjonsskifte i faglig stab, og det blir en stadig større andel internasjonale blant våre faglige. Markedsføringsfeltet som disiplin endrer seg også veldig raskt som følge av teknologiske fremskritt og digitalisering.

Institutt for markedsføring skal både levere det markedet etterspør i dag, samtidig som de skal forutse hva markedet vil etterspørre i morgen.

- Før handlet markedsføring om «de fire P-er», nå handler det om markedsføringsfagets rolle som bidrag til forretningsutvikling. Vi skal levere kvalitet på dette på både bachelor, master, phd og Executive, og det krever dedikerte og engasjerte fagfolk.

Flinke fagfolk er det heldigvis mange av på instituttet.

- De som jobber hos oss er dedikert til undervisning og forskning. De er ambisiøse. Det er vårt fortrinn i den tøffe konkurransen om studenter og fagkompetanse vi ser nå. Min ambisjon er at instituttet utvikler seg videre som et fagmiljø man er stolt av og glad i - et miljø som legger til rette for både personlig og faglig utvikling.

 

Du kan også se alle nyheter her.