BI Alumni på andreplass i kåringen av årets Ledertalenter

21. november 2014

For sjette året på rad har E24 kåret Norges fremste ledertalenter. 14. november ble Ledertalentene 2014 offentliggjort, med tidligere BI-student Morten Borge på en sterk andreplass.

 - Jeg har fokusert på å bygge en viss form for kompetanse, og så har lederoppgavene og lederansvaret kommet underveis, sier Borge til E24.

I tillegg til andreplassen i den totale konkurransen ble 33-åringen kåret til årets ledertalent på Østlandet. Borge er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, har en mastergrad i revisjon fra samme institusjon og er i dag investeringsdirektør i Ferd. Borge er én av tre sjefer i Ferd Capital, og har med det ansvaret for strategi og daglig drift i selskapet. Reisen fra analytiker i Ferd til investeringsdirektør tok kun fire år. Han mener at det ikke nødvendigvis er riktig å fokusere på å skulle bli leder fra dag én.

- Sannsynligheten for å bli leder er kanskje ikke større dersom man planlegger for det fra dag én, enn om man er bevisst på å bygge riktig kompetanse og en grunnmur over tid.

Borge beskrives som et eksepsjonelt talent som er kreativ, offensiv og lysende intelligent. Fra oppveksten på Ellingsrud mener han selv å ha dratt med seg en erfaringsbakgrunn og perspektiver som han ikke nødvendigvis ville fått med seg fra andre steder. I tillegg til oppveksten, mener Borge miljøet i Ferd har en klar påvirkning på hva han har oppnådd.

- Man er helt avhengig av å ha dyktige mennesker rundt seg, noe vi helt klart har i Ferd og våre porteføljeselskaper. Vi har en kultur der man tør å satse og det er takhøyde selv om vi forvalter store verdier, sier han.

Les mer om kåringen og Morten Borge her.

Du kan også se alle nyheter her.