BI fortsetter klatringen på prestisjetung rangering

30. november 2014

Handelshøyskolen BI oppnår dette året en 38. plass på den årlige Financial Times rangeringen. Dermed har BI klatret hele 32 plasser de siste tre årene.

Rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI er svært fornøyd med at BI fortsetter å rykke oppover listen blant Europas beste handelshøyskoler.

- Dette er gode resultater som viser at vi lykkes stadig bedre på den internasjonale arena. Vi konkurrerer i denne rangeringen med de mest prestisjefylte handelshøyskolene i Europa. Resultatene er viktig fordi de er med å avgjøre vår evne til å tiltrekke oss de beste fagressursene og de beste studentene, noe som igjen gjør at vi er attraktive som samarbeidspartner for næringsliv og andre utdanningsinstitusjoner, sier Henjesand.

3. plass i Norden

BI rykker opp seks plasser siden fjoråret, og rangeres nå som nummer tre i Norden sammen med NHH.

-Det er fint å dele denne plasseringen med våre venner i Bergen. Utdanningsinstitusjoner i Norge konkurrerer ikke bare mot andre utdanningsinstitusjoner, men mot andre land. Det at både NHH og BI klatrer på listen, gjør Norge mer attraktivt som utdanningsnasjon, avslutter rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand.

BI er rangert i tre av totalt fire kategorier i årets rangering. Dette inkluderer Executive MBA, Masters in Management (siv.øk) og Executive education (customised og open enrollment).

Businesskolene er rangert ut fra ulike kriterier, som blant annet inkluderer studentenes gjennomsnittslønn og karriereutvikling etter tre år, internasjonalisering av programmene, fagstaben og studentene, og kundetilfredshet.

Financial Times European Business School Rankings 2014

Du kan også se alle nyheter her.