Eduniversal kårer BI som nummer 26 i verden

7. november 2014

Handelshøyskolen BI befester posisjonen som en av verdens mest kjente handelshøyskoler.

For fjerde året på rad har 1.000 rektorer og dekaner over hele verden anbefalt BI som en av de mest innflytelsesrike handelshøyskolene i verden. Med 404 anbefalinger havner BI på en 26. plass i verden og som nummer 17. i Europa.

- Det er hyggelig å se at en så stor andel handelshøyskoler over hele verden anbefaler BI. For at vi skal kunne være attraktiv for de beste studentene og de beste forskerne, er høy kjennskap til BI internasjonalt svært viktig. Det at så mange rektorer og dekaner anbefaler BI gjør oss også til en attraktiv samarbeidspartner for de beste handelshøyskolene i verden. - sier rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI.


BI får toppkarakter


Årets resultater viser at BI oppnår 5 «Palmes of Excellence» av totalt 5 mulige. Med dette får BI betegnelsen som en «Universal business school with strong global influence».

Sammen med Copenhagen Business School og Stockholm School of Economics er BI én av tre skoler i Skandinavia som oppnår 5 palmer. Kun 10 prosent av de 1.000 skolene som er med i undersøkelsen oppnår denne scoren.


Mer om Eduniversal


Les mer om kåringen og BIs resultater: http://eduniversal-ranking.com/business-school-university-ranking-in-norway.html

Eduniversal, som er en del av det franske konsulentfirmaet SMBG (det ledende franske selskapet i studentveiledning og HR), står bak den verdensomspennende kartleggingen hvor tusen rektorer eller dekaner verden over blir bedt om å anbefale høyere utdanningsinstitusjoner fra forskjellige land. Anbefalingene er med på å danne grunnlaget for kåringen av verdens 1000 beste businesskoler.

Foruten anbefalingene har de også fått en internasjonal vitenskapelig komité til å vurdere hvor stor internasjonal betydning den enkelte handelshøyskole har på de følgende parameterne:

- Universalitet
- Internasjonal anerkjennelse
- Kvalitet

Du kan også se alle nyheter her.