Best av de beste

9. januar 2015

Iryna Stadnyk (22) ble hedret med tittelen som beste student av alle MSc-studentene som graduerte fra Handelshøyskolen BI høsten 2014. Toppstudenten gikk ut med et GPA på 4.93, samtidig som hun tok en Double Degree ved et universitet i Frankrike.

MSc-graduering 2014. Fra venstre: Dean for PhD Øyvind Norli, Iryna Stadnyk, Rektor ved BI Inge Jan Henjesand, Dean for MSc Janicke Rasmussen.MSc-graduering 2014. Fra venstre: Dean for PhD Øyvind Norli, Iryna Stadnyk, Rektor ved BI Inge Jan Henjesand, Dean for MSc Janicke Rasmussen.

-          Hvorfor valgte du å studere ved Handelshøyskolen BI? Og hva gjorde at valget falt på en Master of Science i Business?

BI er ganske godt kjent blant ukrainske studenter, noe som i stor grad bidro til at også oppmerksomheten min ble rettet mot denne skolen. Etter litt nøyere undersøkelser og informasjonsinnhenting fant jeg at Master of Science-programmet i Business, med en spesialisering i finans, sammenfalt godt med mine ønsker, rent innholdsmessig. Fokuset på kvantitativ kompetanse appellerte særlig til meg, da det vil være et godt supplement til min bachelorgrad i finans. Andre årsaker til at jeg valgte BI er det brede spekteret av internasjonale studenter og forelesere som er her, nettverket med næringslivet og muligheten til å utvikle seg både personlig og profesjonelt utover studiene. Sist, men ikke minst mottok jeg også et kvoteringsstipend fra Lånekassen, noe som i stor grad gjorde det mulig for meg å studere i Norge.

-          Hvilke taktiske grep har bidratt til at du har oppnådd et GPA på 4.93?

Jeg tror den viktigste suksessfaktoren for en slik oppnåelse er en genuin interesse for det man studerer, samt en strukturert plan for hvordan man skal tilegne seg de store mengdene med kunnskap som er forventet. Jeg tror det er helt essensielt å fatte interesse og glede for det man driver med. Da vil forutsetningene for et godt energinivå og en pålitelig motivasjon være langt høyere. Jevn arbeidsflyt er selvsagt også svært viktig, da både eksamensperioden og semesteret generelt vil bli langt lettere overkommelig.

-          Hvordan er erfaringen din med BI som skole?

De to årene jeg har tilbragt på BI har vært spennende, utfordrende og ikke minst morsomme. Jeg mener uten tvil at de årene jeg har tilbragt her i Norge og på BI har vært de beste i mitt liv så langt. Jeg har tilegnet meg mye kunnskap, gode ferdigheter og uvurderlig erfaring, samtidig som jeg har fått mange nye venner og opplevd utrolig mye gøy.

-          Hvordan ser det neste kapittelet i livet ditt ut? 

I februar starter jeg i en stilling som analytiker i et selskap som heter IMS Consulting Group i München. Selskapet har 20 kontorer verden over og leverer hovedsakelig databaserte konsulenttjenester til farmasøytiske og bioteknologiske selskaper. Jeg er kjempespent på både arbeidsoppgavene, industrien og kollegene jeg kommer til å jobbe med, den nye byen og det at jeg nå praktisk talt skal starte et helt nytt liv. Ambisjonen min er at jeg skal jobbe innenfor konsulentbransjen en god stund fremover, og forhåpentligvis genere gode resultater og tilegne meg masse nyttig erfaring.

-          Hvilke råd vil du gi til nåværende og fremtidige Master of Science-studenter?

Jeg tror noe av det viktigste man gjør er å finne ut hva man har lyst til å drive med i fremtiden. Hva er din lidenskap? Og hva gir deg energi til å drive på videre? Når man driver med noe man virkelig liker, og samtidig legger inn den innsatsen som kreves, tror jeg at man vil lykkes uansett. Jeg vil derfor råde studentene til å gå sin egen vei, skape sin egen fremtid og alltid opprettholde en lidenskapelig dedikasjon til det man driver med.

Video fra Master of Science-gradueringen 2014

Du kan også se alle nyheter her.