De beste Retail-studentene

20. februar 2015

Blant mange sterke kandidater var det Jørgen Nilsen Moberg (t.h.) og Fredrik Eide som imponerte juryen mest. De ble kåret til vinnere av Varehandelstipendet 2015

Varehandelsstipendet utdeles hvert år i forbindelse med kåringen av årets Retail Management student ved BI Bergen. I år utgjorde søkerne ca. 20% av studentmassen som fordyper seg innen varehandel. Stipendet sponses av Reitangruppen og Dagligvarehandelen.

- Det var utrolig kjekt å vinne, spesielt med tanke på hvor mange søkere det var i år, forteller Jørgen Nilsen Moberg som vant førsteprisen på kr 10.000,-

- Kjekt å bli nominert, og selvsagt en ekstra seier å vinne, fortsetter Fredrik Eide som vant andreprisen på kr 5000,-

Fokusert og reflektert

For å bli vurdert til stipendene, må du sende inn en søknad som forteller om dine ambisjoner innen varehandel og hvorfor nettopp du fortjener å vinne.

- Begge vinnerne i år er fokuserte og reflekterte personer. De har klare visjoner, og tørr å satse, sier juryformann Robert Ingvaldsen.

- BI Bergen har etablert et spennende arrangement for morgendagens retailtalenter. Jeg er overbevist om at vinnerne er personer vi kommer til å se igjen i fremtiden, sier HR-direktør i Reitan Convenience Petter Knutsen

Erfaring fra bransjen

Hva tror kandidatene selv om grunnet til at vi vant?

- Jeg har erfaring fra varehandelsbransjen ved siden av studiene, og mener det hadde mye å si for kveldens seier, varehandel interesserer meg og dette fagfeltet brenner jeg for, sier Jørgen Nilsen Moberg.

Fredrik Eide på sin side skrev i sin søknad om et innovativt produkt som ikke er på markedet i dag, noe som sikret han kveldens andreplass.

Juryens begrunnelse

Jørgen Nilsen Moberg, 10.000 kroner.

Juryen oppfatter Jørgen som en trygg og reflektert person, med god bakgrunn for å nå sine mål. Jørgen sjarmerte med utsagnet om at ”Tittelen er vel så viktig som resultatet”. Drives av kundemøte og å gjøre kundene fornøyde. Han forteller også at han trigges av resultat.

Fredrik Eide, 5.000 kroner.

Fredrik blir av juryen oppfattet som en handlekraftig gründer med stor entusiasme og engasjement som får ting til å skje. Han har presentert en spennende idé om nisjeprodukt innenfor pølseproduksjon for hjemmemarkedet. Juryen er spente på veien videre. 

 

BI Bergen gratulerer begge vinnerne av årets Varehandelsstipend! 

Tekst: Elisabeth Førland

Du kan også se alle nyheter her.