Høyhælte utfordrere i årets Aksje-NM

16. februar 2015

Jentelaget fra BI skal ta opp kampen med guttene i årets Aksje-NM. De har satt seg som mål å bevise at det ikke bare er gutter som kan hevde seg aksjekonkurranser. Det skriver E24.

Les saken fra E24 her.

I E24s aksjekonkurranse får deltakerne 100.000 kroner som kan brukes til å handle aksjer på Oslo Børs. Så langt er det stor overvekt av menn både blant deltakerne generelt, men også blant skolelagene. Det skal nå elleve kvinnelige finansstudenter fra Handelshøyskolen BI få en slutt på.

– Vi setter i første omgang fokus på å lære oss Oslo Børs å kjenne, men vi ønsker også å vise at jenter kan være minst like gode som guttene på aksjehandel, sier Josefine Röding til E24. 

Favoriserer ikke

Halvveis ut i første konkurransedag ligger jentelaget fra BI på en 27. plass av 47 studentlag i Aksje-NM med en porteføljeavkastning på minus 0,25 prosent. Jentene var alle enige om at oljeserviceselskapet EMGS skulle være det første selskapet som ble lagt inn i porteføljen, men utover dette har de ikke sett seg ut noen klar favorittsektor.

– Målet vårt er å bli kjent med hele børsen, og så mange sektorer som mulig. Derfor kommer vi ikke til å plukke en favoritt, men spre porteføljen over flere selskaper og sektorer, sier Röding.

Nyttig læring

– Dette spillet er en flott måte å lære mer om aksjehandel, samt lære oss systemene i praksis, sier Eva Christensen.

Uansett hvordan det går i Aksje-NM så er jentene enige om at det er en spennende utfordring, men de er også enstemmige om at de ønsker å gjøre det bra og vise at jentene kan slå guttene på Børsen. 

Du kan også se alle nyheter her.