Sniktitt på BIs nye studentkantine

20. februar 2015

Om noen få måneder vil den splitter nye studentkantinen ved BI i Nydalen åpne. Lokalene vil inneholde to spisesoner og et nytt serveringsområde med flere ulike matstasjoner.

– Studietiden er mer enn bare fag. De nye kantinelokalene er en viktig del av studentenes komplette studiehverdag, og skal skape en arena som inspirerer til et godt sosialt miljø studentene imellom, sier prosjektleder ved BI, Hanne Vetaas.

Et trivselssted

Den nye løsningen legger opp til ulike miljøer for ulikt behov, enten om man er mange eller få som spiser lunsj sammen så vil det bli et alternativ for de aller fleste. De to spisesonene vil ha en unik identitet som gir studentene en visuell pause fra leseplassene. Den ene sonen vil være med langbord og benker og gi en følelse av å være på piknik. Den andre vil ha mer dempet lys og mørkere interiør, nesten som en liten lounge til studentene.

Prosjektgruppen for BIs nye serveringsløsning er godt fornøyd med de nye skissene, og forteller at trivselsfaktoren har vært viktig i utformingen av kantinen.

– Kantinen skal være et trivselssted for alle. Vi har vært opptatt av at studentene skal kunne komme seg bort fra bøkene og spise maten sin i andre omgivelser. Jeg tror den nye løsningen vil bidra til at flere studenter får seg et positivt avbrekk i studenthverdagen, sier Vetaas.  

Mat laget fra bunnen

Gastro Catering som blir ny leverandør, mener at alle fortjener skikkelig mat laget fra bunnen av ekte kokker. Men det holder ikke bare med god mat for å skape den gode opplevelsen. Service, atmosfære, stemning og alle de andre små detaljene må sammen bidra til en helhetlig opplevelse.

– Vi må ikke glemme at det også er de utenomfaglige aktivitetene blant studentene som er viktige for å trives og skape gode nettverk. Da er kantinen en verdifull arena, avslutter Vetaas.

Se skissene her:

Du kan også se alle nyheter her.