Utradisjonelt veivalg mot drømmejobben

27. februar 2015

Mange økonomistudenter ønsker seg jobb i store og kjente konsulenthus som PwC, Deloitte eller i DNB. BI-student Mari Løvstad ønsker å gå en annen vei. Denne uken reiste hun med Redd Barna til Kambodsja. Det skriver Hegnar.

Det blir stadig viktigere å skille seg ut for å kapre drømmejobben.

21. februar reiste økonomistudenten Mari Løvstad med Redd Barna til Kambodsja. Hun håper oppholdet vil gi henne erfaringen hun trenger for å sikre seg drømmejobben som prosjektleder i en internasjonal hjelpeorganisasjon i fremtiden.

23-åringen er prosjektansvarlig i Studentaksjonen, et verv hun kvalifiserte til etter å ha tatt prosjektledelse som fordypning under økonomistudiene, samt skrevet bacheloroppgave innenfor samme område.

– I Kambodsja besøker jeg skolene vi bygger og møter menneskene i og rundt Redd Barna. Jeg har møtt likesinnede mennesker som jeg har lært mye av og fått svært verdifull erfaring, forteller Løvstad. 

– Å reise med en som har tilsvarende jobb som den jeg ønsker meg er veldig verdifullt for meg. Jeg har studert alt Tina foretar seg, sier Løvstad. Tina Enevoldsen er prosjektleder i Redd Barna og reiste med Løvstad til Kambodsja.


Eventyrlysten

Prosjektet Studentaksjonen, er en del av studentforeningen på BI Oslo. Studentene har i samarbeid med Redd Barna et mål om å hjelpe 3500 barn i prosjektområdene med tilgang til skoler med et hygienisk, sikkert og barnevennlig læringsmiljø, samt bygge opp 11 skolebygninger med 53 klasserom. I 2014/2015 jobber studentene for å samle inn 400.000 kr til utdanningsprosjektet i Kambodsja.

– Det er viktig og riktig å vise hva pengeinnsamlingen bidrar til og jeg er i Kambodsja for å dokumentere dette ovenfor BI-studentene og firmaene som har bidratt, avslutter den eventyrlystne BI-studenten.

Handelshøyskolen BI har siden 2007 vært samarbeidspartner med Redd Barna. Flere ansatte på BI er faste bidragsytere til Redd Barna og bidro i fjor med 110.000,- 
I tillegg gir BI en årlig julegave til Redd Barnas arbeid med utdanning i Kambodsja. 

Du kan også se alle nyheter her.