Internasjonal nettverksmaster

5. mars 2015

Handelshøyskolen BI tilbyr nettverksmasteren QTEM i samarbeid med ti internasjonale handelshøyskoler. Med på laget er Boston Consulting Group, Accenture og Aker Solutions.

Hver partnerskole kan rekruttere opptil 15-20 studenter hvert år

Nettverksmasteren QTEM (Quantitative Techniques for Economics and Management) som ble lansert i 2013, er utarbeidet med tanke på studenter med et sterkt konkurranseinstinkt som ønsker å legge grunnlaget for en karriere i multinasjonale selskaper. Målsettingen er at QTEM skal bli den ledende nettverksmasteren i internasjonale rangeringer.

- Ambisjonen bak satsningen er å gjøre QTEM til et attraktivt program som tiltrekker seg de beste kandidatene innen kvantitative fag. For BI er dette en viktig satsning, som inngår i det langsiktige arbeidet med å etablere en internasjonalt konkurransedyktig Master of Science in Business. Kravene for opptak er høye, og kandidatene får tett oppfølgning for planlegging av utenlandsoppholdene, sier Dag Morten Dalen, prorektor ved Handelshøyskolen BI.

Bilde: Prorektor og professor Dag Morten Dalen

Sterkt partnersamarbeid
Hver partnerskole kan rekruttere opptil 15-20 studenter, og alle bidrar med Corporate Partners. Studentene som er tatt opp til masteren vil først tilbringe et semester hjemme, for deretter å ta studier i to ulike land før de avslutter sitt fjerde semester ved BI.

- Vi kjenner oss godt igjen i de kravene som stilles til studentene på QTEM. Dette er noe av bakgrunnen for at vi ønsker å være en partnerbedrift, sier BI-Alumni Per Skøien, som til daglig jobber i Boston Consulting Group, en av partnerbedriftene i QTEM-programmet.

Han får støtte fra Managing Director i Accenture, Thron Berg.

- Kompleksiteten i forretningslivet har endret seg ekstremt de siste 30 årene. Vi er sikre på at denne utviklingen ikke vil bremse og derfor er vi avhengig av å knytte til oss kompetente medarbeidere med sterke analytiske egenskaper, sier Berg.

Fakta om QTEM:

BI QTEMs samarbeidsskoler:

 • Solvay Brussels School of Economics and Management i Belgia
 • HEC Lausanne i Sveits
 • Goethe Universitetet i Frankfurt
 • Universitetet i Amsterdam
 • LUISS Guido Carli i Roma
 • University of Porto i Portugal
 • Waseda University i Japan
 • Monash University i Australia
 • EDHEC i Frankrike

BI QTEM Corporate Partners :

 • Boston Consulting Group (BCG)
 • Aker Soloutions
 • Accenture
Du kan også se alle nyheter her.