Ole I. Iversen fikk konsulentpris

22. april 2015

Kåringen Konsulentprisen 2015 er et samarbeid mellom Konsulentguiden og Kapital. "Juryens Pris" gikk til Ole I. Iversen som er førsteamanuensis II ved Institutt for organisasjonspsykologi og ledelse.

Juryens Uttalelse

«Vinneren av juryens pris er en person som kan vise til utmerkede resultater gjennom mange år, som konsulent og som forfatter. Vinneren fremstår som et forbilde for alle som arbeider i rekrutteringsbransjen. Ole I. Iversen får JURYENS PRIS for sitt mangeårige arbeide med å kvalitetssikre rekrutteringsprosesser og arbeidspsykologiske tester i Norge.

Som foreleser ved BI har han vært direkte involvert i å heve den faglige kvaliteten blant HR-folk og konsulenter som jobber med rekruttering i Norge. Iversen har skrevet en rekke bøker og fagartikler om emnet og har i flere år hatt en tydelig medieprofil innen dette området. Effekten av hans arbeid har ført til økt fokus på kvaliteten av de arbeidspsykologiske testene som benyttes til seleksjon og utvikling, en mer profesjonell rekrutteringsbransje samt økt kvalitet på de personene som identifiseres og ansettes gjennom en mer systematisk og profesjonell rekrutteringsprosess.»

Takker kolleger på instituttet

- Jeg setter veldig stor pris på den anerkjennelsen det er å bli tildelt Juryens Pris under utdeling av Konsulentprisen 2015. Dette betyr mye for meg. Det er selvfølgelig hyggelig at andre har lagt merke til det arbeidet jeg har gjort på fagfeltet rekruttering i snart 20 år. Jeg vil også rette en takk til mine kolleger på Institutt for ledelse og organisasjon ved Handelshøyskolen BI. Jeg er så heldig at jeg jobber sammen med noen av de fremste fagfolkene i verden på dette området . Dette gir inspirasjon og motivasjon, sa Ole I. Iversen om tildelingen.

Om Ole I. Iversen

Ole I. Iversen (født 31. august 1959 i Oslo) er partner i Assessit AS, et selskap han selv var med på å starte i 2002. Iversen er tilknyttet BI i en deltidsstilling som førsteamanuensis II i organisasjonspsykologi og ledelse. Han har en doktorgrad fra Brunel University, UK i 2002, og er tillegg utdannet cand. polit., ingeniør og bedriftsøkonom.

Han er i dag en av Norges fremste eksperter innen rekruttering og seleksjon og har utgitt flere bøker og artikler innen dette fagområdet, Iversens nyeste bok er nettopp utkommet i starten av februar 2015: «Rekrutterings- og intervjuteknikk, Om bruk av effektive rekrutteringsmetoder». Han er mest kjent for sitt arbeid med kvalitetssikring av arbeidspsykologiske tester i Norge. Han har vært sentral i arbeidet med å utarbeide standarder for arbeidspsykologiske tester, testbrukere samt for rekrutteringspersonell.

Effekten av hans arbeid kan i dag sees på tre områder

  • Økt kvalitet på arbeidspsykologiske tester som benyttes til seleksjon og utvikling i Norge, noe hele bransjen nyter godt av.
  • Økt kompetanse om bruk av arbeidspsykologiske tester som benyttes av konsulenter både til utvikling og utvelgelse. Noe som gjør konsulentbransjen mer profesjonell.
  • Økt kompetanse blant rekrutteringspersonell i norske virksomheter, noe som bidrar til økt kvalitet på de som ansettes.

Dette er juryen for Årets Konsulentpriser

  • Kjell Rusti: Daglig leder, Steria
  • Bjørn Richard Johansen: Seniorrådgiver/Partner, First House
  • Per-Egill Frostmann: Partner i Solstadgruppen AS, foreleser på BI, forfatter av bøker om ledelse
  • Anne Cathrine Røste: Daglig leder, Konsulentguiden
  • Tale Skjølsvik: Førsteamanuensis i økonomi og ledelse, Høyskolen i Oslo og Akershus, doktorgrad i consulting

 

Du kan også se alle nyheter her.