Drømmesemester i London

22. juni 2015

Møt superstudenten Mads Rønning. Han kombinerer internship i The City of London Bridge Ward Club og utveksling til Cass Business School i London.

Mads Rønning er akkurat ferdig med 2. året på Økonomi og administrasjon ved BI Bergen. Han er en ambisiøs ung mann som valgte å satse. Det fikk han mye igjen for. Nå har han fått tildelt stipend og internship i The City of London Bridge Ward Club, og skal fortsette reisen på den anerkjente businesskolen Cass i London.

Et semester i London

BI har samarbeidsavtaler med over 200 skoler i 45 land. Om ønskelig kan du tilbringe et semester i utlandet som en del av din bachelorutdanning ved Handelshøyskolen BI. Det var nettopp dette Mads ønsket.

- Jeg ønsket å utfordre meg selv

- Det hele begynte med at vi fikk utdelt noen brosjyrer på skolen om utveksling. Siden hørte jeg mye fra andre studenter angående temaet. Flere av disse hadde hørt om verdien av å ta utveksling fra potensielle arbeidsgivere. Dette fikk meg selvsagt til å bli enda mer interessert i å reise, samtidig som jeg ønsket å utfordre meg selv, forteller Rønning.

- Jeg visste jeg ville ta utveksling, men var usikker på hvor jeg ville og hvordan veien dit var. Jeg tenke at det hadde vært spennende å kunne gå på en anerkjent skole jeg selv hadde hørt om. Viktigheten av å få god faglig tyngde på den skolen du skulle komme inn på, var viktig for meg, og ikke minst hvilke muligheter det vil gi meg senere. 

Mads forteller videre at han håper at semesteret i London vil gi han en unik mulighet til å knytte kontakter til internasjonale nettverk, spesielt når han skal gå på den prestisjetunge business skolen Cass i London fra høsten av.

The City of London Bridge Ward Club

Mads skal ikke bare skal gå på skole i London, han skal også ut i Internship gjennom The City of London Bridge Ward Club før semesterstart hos Standard Chartered Bank i England. Videre skal han ut i et annet internship som varer i to uker før skolestart.

- Selv om man ofte er usikker på egne presentasjoner og ferdigheter, er det ingenting i veien med å prøve

Det er ikke hvem som helst som kan kvalifisere seg til et slikt Internship. The City of London Bridge Ward Club under samarbeid med BI har høye krav til studentene. Det er bare de med gode karakterer som får muligheten til å søke.

- Selv om jeg i utgangspunktet tenkte at det kom til å bli nærmest umulig for meg å få det internshipet, tenkte jeg at jeg bare måtte kjøre på. For hva hadde jeg egentlig å tape på å prøve? Jeg skrev dermed en søknad, ble invitert på et intervju og så gikk det veien!

Det skal lønne seg å satse. Selv om man ofte er usikker på egne presentasjoner og ferdigheter, er det ingenting i veien med å prøve. Ofte handler det bare om å gjøre det lille ekstra, om det er forberedelser før en forelesning eller eksamen, vil det alltid være verdt det, forteller BI studenten.

Som kjent, den som intet våger...

Det skal vanskelig gjøres å ikke bli motivert av å høre Mads fortelle om sine opplevelse og hva han nå skal i gang med. Fellesnevneren for saken er at det lønner seg å satse og ta i bruk de mulighetene som skolen tilbyr. Mads Rønning mener selv han ikke er et prakteksemplar eller noe skolelys, men han er ambisiøs og liker det han studerer, og bruker derfor alltid litt ekstra tid på skolearbeidet. Mads ønsket å utfordre seg selv, og som kjent, den som intet våger… 

Du kan også se alle nyheter her.