Fikk Bergens største markedsavdeling

8. juni 2015

Basketballklubben Bergen Elite trengte markedsføringshjelp. Gjennom et samarbeid med Handelshøyskolen BI Bergen, fikk idrettsklubben 23 dedikerte studenter til å hjelpe dem på veien.

Relevant eksamensoppgave

Det var lederen for Bergen Elite, Fredrik Hannestad som også er daglig leder for PR- og kommunikasjonsbyrået NOR PR som først tok initiativ til det lærerike samarbeidet.  Dette gikk ut på at Hannestad lagde eksamensoppgaver i faget kampanjeutvikling på BI Bergen, hvor studentene på best mulig måte skulle utforme verdier som Bergen Elite burde assosieres med. Videre skulle studentene komme med forslag om tiltak som kunne få flest mulig tilskuere på hjemmekampene.

En vinn-vinn situasjon

Hannestad forteller til Fanaposten at de tenkte det ville være en spennende oppgave for studentene å arbeide med en fersk merkevarevare.

Dette gir studentene en gyllen mulighet til å gi basketballklubben gode råd for videreutvikling. I en slik eksamensform blir studentene nødt til å sette teori ut i praksis. En annerledes eksamensform som ligner en arbeidsdag for mange uteksaminerte BI studenter. Ikke bare fikk Bergen Elite mange gode eksamensbesvarelser fra studentene, men studentene på sin side fikk en spennende og lærerik eksamen.

- Vi sitter igjen med ni fyldige og gode eksamensbesvarelser med minst 100 gode ideer. Disse skal vi bruke for å bygge den klubben vi drømmer om, forteller Fredrik Hannestad til Fanaposten.

En lærerik prosess

De 23 studentene dannet ni grupper og leverte hver sin eksamensbesvarelse, videre presenterte hver gruppe sine forslag muntlig. Det var så duket for å kåre vinneren.

Morten William Knutsen som er faglig ansvarlig for kurset, forteller at alle studentene tok eksamensoppgaven med spesielt stor engasjement.

Til slutt var det Maria Friis Thorsen, Ida Bjørnstad Vrangen og Camilla Løken som stakk av med seieren for beste oppgave.

En av de engasjerte studentene er Cathrine Neumann-Fagereng som forteller til Fanaposten at denne eksamensformen var en god måte å lære på. Hun forteller videre at det har vært gøy, spennende og utfordrende. 

Du kan også se alle nyheter her.