Satser karrieren på entreprenørskap

25. juni 2015

BI-studenten Christoffer Sapienza (24) har allerede en master og fast jobb. Likevel bruker han sommerferien i San Francisco for å lære seg hva som skal til for å bli en gründer.

Christoffer Sapienza har alltid vært en aktiv student med nok å ta seg til. I en alder av 24 har han studert seg til en master i siviløkonomi, han har vært leder for opptil flere store studentarrangementer, og han har jobbet på BI og i DNB og HP, og det på samme tid.

-Det kan nok sies at jeg alltid har likt å engasjere meg, sier Christoffer Sapienza.

Nå drar 24-åringen over dammen til San Francisco hvor han skal jobbe som intern i firmaet Foundersuite, som hjelper firmaer i oppstartsfasen. I tillegg skal han og de 40 andre studentene få undervisning i entreprenørskap ved UC Berkeley.

Utvider horisonten

Det er ikke alle som er denne muligheten forunt. Det er et samarbeidsprosjekt mellom flere forskjellige utdanningsinstitusjoner og Innovasjon Norge som har gjort dette mulig. Tanken bak Gründerskolen er å gi unge norske studenter mulighet til å lære og oppleve entreprenørskap i teori og praksis gjennom tre måneder opphold i utlandet. Destinasjonene inkluderer kjente gründermiljøer som Boston, Houston, Singapore og San Francisco.

- Jeg har alltid vært litt rebell selv og synes at det å starte opp for seg selv virker spennende. Å få muligheten til å tilbringe en hel sommer i San Francisco og ta del i gründertilværelsen der borte er noe jeg ser frem til, sier Christoffer Sapienza.

Sapienza tror Gründerskolen gir han en unik kombinasjon.

- Jeg tror at kombinasjonen av det å gjøre feltarbeid i et oppstartsselskap og siviløkonomstudiet fra BI vil helt klart gi meg det lille ekstra som gjør meg til en attraktiv ressurs i fremtiden, sier Christoffer Sapienza.

Oppstartslos

Sapienza kan allerede fronte med å ha fått fast jobb i DNB. Der skal han bistå nyetablerte bedrifter med råd og veiledning, og tittelen han har fått er Oppstartslos.

-Jeg gleder meg ufattelig mye til å komme hjem fra statene med masse input til oppstartsselskaper som jeg hjelpe videre på veien, sier Christoffer Sapienza. 

Du kan også se alle nyheter her.