Sommerstudenten

17. juni 2015

BI-student Silje Fålun vier sommerferien sin til et internship i EY, hvor hun blant annet skal tilbringe én uke i Orlando, Florida. Det betyr ikke at Kreta-turen og kajakkpadlingen i fjellet blir lagt på hylla av den grunn.

Silje Fålun er 24 år, fra Oppegård. Hun har en bachelorgrad i økonomi og ledelse. Om et år har hun også en mastergrad i Business (siviløkonom) med hovedfag i logistikk. Hun trener seks dager i uken, er klasserepresentant og sjonglerer to deltidsjobber. I sommer skal hun ha et internship i EY, før hun til høsten gyver løs på sitt siste studieår. Da skal hun blant annet ha et internship i Microsoft. Det må være lov å spørre seg hvor hun får drivkraften sin fra.

– Jeg tror ikke nødvendigvis det handler om å være så mye flinkere enn alle andre. Jeg er på konstant utkikk etter utfordringer, også er jeg åpen for nye ting. Har man først engasjert seg ett sted tar det ikke lang tid før flere muligheter åpner seg, forteller Fålun.

Har du noen råd du ville gitt andre studenter?

– Sørg for å knytte kontakter og vær åpen og nysgjerrig på nye oppgaver, uansett om det er lite eller stort. Det er det som har gjort at jeg er der jeg er i dag. Vis interesse for andre mennesker, og vær hyggelig. Alltid. Hvis du er hyggelig mot de rundt deg, er de hyggelig mot deg, og det kan man komme langt med.

Travel sommer

I sommer skal masterstudenten ha et femukers internship i EY, et av de fire store revisjons- og konsulentselskapene på verdensbasis. Der skal hun blant annet få et innblikk i arbeidsområdene revisjon og transactions. Hun får også muligheten til å prøve ut konsulenttittelen, samt delta på flere internprosjekter. Toppen av kransekaken er en ukes opphold i Orlando, Florida, hvor utvalgte EY-interns fra verden over skal samles for faglig påfyll og sosial moro.

– Orlando, nye bekjentskaper og utfordringer i fleng. Jeg gleder meg helt ekstremt til å jobbe i EY i sommer. Jeg har jobbet hardt for å få til dette, forteller den engasjerte BI-studenten. 

Internshipet i EY er lagt opp slik at det frigjøres tre uker ferie i løpet av juli. Da skal Fålun fokusere utelukkende på familie, venner og kjæreste.

– Man må ofre mye tid når man engasjerer seg i den grad jeg gjør. Studier, verv, internships og deltidsjobber krever alle sitt. Friukene mine skal derfor vies helt og holdent til familie, venner og kjæresten. Det skal bli en deilig avkobling, sier 24-åringen.

Før høsten kommer og Fålun setter i gang med årets andre internship, skal hun feriere på Kreta og besøke kjærestens hjemsted, Sykkylven på Vestlandet. Hun planlegger også en kajakktur i norske fjellomgivelser før hverdagen melder sitt inntog.

Tidsklemma og tiden fremover

– Jeg gleder meg veldig til å få en litt annerledes studiehverdag til høsten. Internshipet jeg skal ha i Microsoft er en del av et valgfag jeg tar på BI. Det er alltid moro når man får lov til å knytte teori opp mot praktisk arbeid.

Ved siden av internshipet kommer oppegårdsjenta til å fortsette i deltidsstillingene sine i Nordea og som vitenskapelig assistent ved Institutt for Strategi og Logistikk på BI. Tidsklemma er et begrep Fålun er godt kjent med. Det er imidlertid ikke noe hun setter øverst på bekymringslisten.

– Jeg er god på å planlegge, og legger ned mye tid på det. Ellers så er jeg ikke så veldig opptatt av søvn, om det er lov til å si. Også er jeg glad i kaffe. Gratis kaffe, da er jeg lykkelig. Scooteren min er nok likevel det som har reddet meg mest. Nå kommer jeg meg fra A til Å uten å måtte planlegge på detaljnivå. Det er en befrielse, forteller Duracellkaninen.

Hva er så planen videre? Hvor finner vi Silje Fålun to år frem i tid?

– Det hadde vært kjempegøy å få tilbud om jobb i EY. Jeg vet det er flere interns som har fått det tidligere. Samtidig synes jeg også Microsoft virker spennende. Det viktigste er at jeg har en jobb hvor jeg kan få spennende utfordringer. Et sted hvor jeg kan vise at jeg er engasjert og får muligheten til å lære, avslutter den fremtidsrettede BI-jenta. 

Du kan også se alle nyheter her.