Kamp om internships

1. juli 2015

Pågangen av studenter som ønsker relevant praksis under studiene har økt hvert år siden Handelshøyskolen BI satte internship på timeplanen i 2011.

– Det er gledelig å se at så mange studenter ønsker relevant arbeidserfaring under studiene. BIs internshipmodell stiller høye krav til faglig forankring og gir studentene en unik mulighet til å knytte kontakt med næringslivet og anvende teori i praksis, sier rektor ved BI Inge Jan Henjesand.

Det har vært stor pågang fra studenter som ønsker å benytte seg av ordningen. Høsten 2014 søkte over 90 praksistørste masterstudenter seg til valgfaget og 53 av dem fikk plass hos et av BIs 17 samarbeidsbedrifter. 

Nina Olsen Harvei studerer finans på tredje året ved BI, og er en av 90 bachelorstudenter som hadde internship på timeplanen i løpet av skoleåret 2014/15. Hun kan fortelle om både varierte og utfordrende arbeidsdager hos Nordea.

– Jeg ønsket relevant arbeidserfaring og økt innsikt i bankbransjen. Jeg ville også se hvilke jobbmuligheter som finnes i en bank. Mine arbeidsdager hos Nordea har vært svært varierte og jeg føler jeg ble behandlet som en fullverdig ansatt, noe som ga meg mye motivasjon, forteller finansstudenten.

Rekrutteringssjef i Nordea, Eivind Hoff, er overbevist om at Nordea kommer til å fortsette med ordningen i årene fremover.

– Internship som valgfag er et veldig bra konsept. Det er en vinn-vinn situasjon for alle parter, både Nordea, BI og ikke minst kandidaten. Studentene får mulighet til å lære, prøve ut og erfare arbeidslivet på mange måter. Dessuten får de en unik mulighet til å bygge nettverk, sier Hoff.

Andre selskaper som er med på ordningen er blant annet TVNorge, BMW, Try, SAS, L’Oréal, KPMG, Gambit H+K og DNB.

BI Internship

Målet med et internship er å gi studentene mulighet til å bruke kunnskap fra studiene i en praktisk situasjon. På bachelornivå består BI Internship av to dager i uken på jobb, samt en prosjektoppgave som skal leveres etter endt internship.

  • Siden oppstarten i 2011 har totalt 552 studenter benyttet seg av internshipordningen på både bachelor- og MSc-nivå. 
  • 53 masterstudenter hadde internship på timeplanen under skoleåret 2014/15, for bachelorstudentene var antallet 90 studenter.
  • Totalt har 136 forskjellige selskaper benyttet seg av BI Internship. 

Les hele saken i Finansavisen 1.7.2015


Faksimile fra Finansavisen 1.7.2015

Du kan også se alle nyheter her.