Rotterdam neste

28. august 2015

Veien til drømmejobben skulle vise seg å være lang og utfordrende for Paul John Fosse, som for et år siden fullførte sin bachelorgrad i Retail management ved BI Bergen. Men i løpet av en uke snudde alt!

Etter endt studium på BI var Paul John motivert og dedikert til å endelig komme seg ut i arbeidslivet. Likevel skulle veien til drømmejobben vise seg å være lang og utfordrende.

Veien til ansettelse

- Det var en vanskelig tid, jeg ville så gjerne rett ut i jobb etter avsluttet studium men fikk ingen jobbtilbud etter flere intervjuer. Jeg hadde lite arbeidserfaring å vise til, så min CV var kortere enn mange andres. Jobbsøkingen ble en tøff periode for meg.

Karriererådgiving på BI gav nytt håp

Etter flere måneder uten hell, tok han kontakt med administrasjonen til BI Bergen hvor han søkte veiledning og råd.

- Et av rådene jeg fikk var at jeg ikke nødvendigvis måtte avgrense jobbsøkingen til Bergen. Hva med å prøve å søke på jobber rundt om i landet, eller enda mer ekspansivt, søke internasjonalt? Tanken skremte meg litt. Jeg måtte tre ut av min egen komfortsone i rekordfart, for det var nettopp det som skulle til. 

Rådene fra karriereservice på BI ble avgjørende

Jeg er imponert over Paul John som har vist pågangsmot, vært proaktiv og våget å gripe den store muligheten han fikk, forteller karriererådgiver på BI Bergen, Anne Linn Strøm-Erichsen.

- Vi i karriereservice ønsker å være studentenes sparringspartner gjennom hele studietiden. Du kan spørre oss om alt du måtte lure på rundt jobb, karriere og veivalg gjennom hele jobbsøkingsprosessen.

Den internasjonale drømmen

Det var av ren tilfeldighet at han kom over jobbannonsen som skulle sikre ham drømmejobben i Rotterdam. Selskapet heter EMS Seven Seas og er en av verdens største shippingselskaper, lokalisert i shippingbyen Rotterdam. Det var BIS shipping som hadde lagt ut jobbannonsen på sin facebook side.

- Jeg søkte på jobben og ble innkalt til intervju i Rotterdam. Etter en ukes tid fikk jeg tilbud om jobb. Du kan si at jeg gikk fra 0 til 100, fra å være arbeidssøkende i Bergen til å få drømmejobben i Nederland. Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle forlate Norge som 22 åring for å bosette meg i Rotterdam.

Pack up! – Rotterdam neste

Han pakket koffertene, sa opp leiekontrakten i Bergen og satte seg på flyet ned til en ny by og jobb.

- Det tok litt tid før det gikk opp for meg hva som egentlig skjedde. Alt gikk utrolig fort. Jeg var allikevel innstilt på at jeg heller ville angre på at jeg tok sjansen, enn at jeg hadde latt den gå forbi. Dette var en unik mulighet.  

Til deg som fremtidig jobbsøker

Avslutningsvis spurte vi Paul John om hvilke råd han hadde til studenter som skal ut i arbeidslivet.

- Jeg vil gjerne gi det samme rådet jeg selv ble gitt. Ikke avgrens jobbsøkingen. Om du tør å utfordre komfortsonen din, har du allerede kommet lagt. Ha tro på deg selv, for om du ikke har det, skal det godt gjøres at en fremtidig arbeidsgiver har det.

Du kan også se alle nyheter her.