BI blant de 80 beste på global FT rangering

14. september 2015

Handelshøyskolen BI oppnår en 73. plass på Financial Times’ rangering av verdens 80 ledende Masters in Management programmer 2015. BI konkurrerer her med sin Master of Science in Business (siviløkonom).

- Vi er fornøyd med å være på Financial Times’ rangering av de beste Masters in Management-programmene på verdensbasis. Vi er ikke fornøyd med at vi faller nedover, selv om årets rangering er utvidet med ti nye skoler. Dette gjør oss mer motivert og skjerpet for å bli enda bedre, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand.

I 2014 ble BIs siviløkonomutdanning rangert som nr. 67 av totalt 70 rangerte skoler. Årets rangeringen er utvidet fra 70 til 80 skoler og ti nye skoler er inne på listen. Dette viser at konkurransen blir tøffere, og antall skoler som kjemper om de gjeveste plassene øker stadig.

-BI har en tydelig ambisjon om å klatre ytterligere på Financial Times rangeringen. Resultatene er viktig fordi de er med på å avgjøre vår evne til å tiltrekke oss de beste fagressursene og de beste studentene i en internasjonal kontekst, noe som igjen gjør at vi er attraktive som samarbeidspartner for næringsliv og andre utdanningsinstitusjoner i en stadig mer globalisert verden, sier Henjesand.

Forvalter et felles omdømme

-Utdanningsinstitusjoner i Norge konkurrerer ikke bare mot utdanningsinstitusjoner i andre land, men mot nasjonale strategier for å utvikle og tiltrekke seg den beste kompetansen. Sammen med NHH forvalter vi et felles omdømme for Norge som utdanningsnasjon innenfor handelshøyskolefagene, og det er bra for Norge at begge institusjonene er med på FT- rangeringene avslutter Henjesand.

Om rangeringen:

Financial Times gjennomfører hvert år fem ulike programrangeringer – der Masters in Management utgjør én av disse. Rangeringen av Master in Management studier (BIs MSc in Business eller siviløkonomstudiet) er blant annet basert på kandidatenes lønns- og karriereutvikling, kvinneandel i styre, fagstab og blant studentene, samt en rekke forhold som måler grad av internasjonalisering i organisasjonen, i utdanningen og blant studentene.

FT global masters in management 2015

Du kan også se alle nyheter her.