BI-bygget – en lønnsom investering

17. september 2015

"Markedet sto dem BI" introduserer Finansavisen sin forsidesak med torsdag 17. september. Rektor Inge Jan Henjesand og økonomidirektør Marius Eriksen reflekterer over valget om å kjøpe tilbake BI-bygget i 2005.

Da Handelshøyskolen BI for 10 år siden valgte å kjøpe tilbake skolebygget i Nydalen, var det ifølge Eriksen, mest sannsynlig den mest lønnsomme beslutningen BI noensinne har gjort. Eiendommen er i dag minst verdt en milliard kroner mer.

- En stiftelse er en organisasjonsform for evigheten, og da innebærer dette en stor trygghet. Robusthet er viktig, sier Eriksen.

Ikke til salgs
Selv om markedet er godt for næringseiendom, så er det ifølge rektor og økonomidirektøren ikke et tema å selge bygget. Eriksen påpeker allikevel at «det kunne frigjort eventyrlig mye kapital».

- Som stiftelse har vi ikke noe eksternt avkastningskrav, sier Eriksen.  

Bygget ble våren 2005 kjøpt tilbake fra utbyggeren Avantor for 2,1 milliarder, og den opprinnelige 20-årige leiekontrakten ble terminert. D-blokka ble senere samme år solgt til den tyske fondsgiganten Difa for 460 millioner kroner, men kjøpt tilbake i 2013 for marginalt høyere pris.    

Les saken i sin helhet i dagens utgave av Finansavisen (17. september 2015).

Saken kan også leses i db.no.

Du kan også se alle nyheter her.