BI høster internasjonal anerkjennelse

11. november 2015

Når rektorer ved verdens ledende handelshøyskoler gjør sine vurderinger, rangeres BI på topp i Norge og scorer høyt på verdensbasis.

Årlig inviteres rektorene ved de 1000 beste handelshøyskoler i verden til å delta i The Eduniversal Deans’ Vote Survey for handelshøyskoler i 154 land, utvalgt av Eduniversal Official Selection.

Rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand er fornøyd med å være blant de 100 skolene som mottar «5 palmes of excellence», noe som indikerer at man er «en handelshøyskole med sterk innflytelse internasjonalt». 

- Utdanning er en internasjonal aktivitet, og viktigheten av å anerkjennes på globale rangeringer som for eksempel Eduniversal og Financial Times er viktig for Handelshøyskolen BIs attraktivitet ovenfor de beste forskerne, de beste studentene og de viktigste internasjonale bedriftene. Handelshøyskolen BI skal være en attraktiv samarbeidspartner for de beste handelshøyskolene internasjonalt. I så måte er anerkjennelse av rektorer ved disse institusjonene viktig, sier Henjesand.

BI ser denne undersøkelsen i sammenheng med mange andre rangeringer som til sammen gir et bilde av vår internasjonale attraktivitet.

- Vår ambisjon er å være en av de ledende handelshøyskolene i Europa, og med slike gode rangeringer viser det at vi hele tiden tar skritt i riktig retning for å nå våre mål, sier Inge Jan Henjesand.

Om kåringen:
BI har økt fra 404 av 1000 mulige anbefalinger i 2014 til 416 i 2015.

Fakta:
Eduniversal Evaluation System (EES) inkluderer rangering og vurdering av to separate kategorier med to separate metodologier: den første er de 1000 beste globale handelshøyskolene, og den andre er de 4000 beste master- og MBA-programmene. Begge rangeringene velges fra ni geografiske soner og 154 land.

Eduniversals palmerangering:

  • 100 schools received 5 palmes of excellence – universal business schools with strong global influence
  • 200 schools received 4 palmes of excellence – top business schools with significant international influence
  • 400 schools received 3 palmes of excellence – excellent business schools with reinforcing international influence
  • 200 schools received 2 palmes of excellence – good business schools with strong regional influence
  • 100 schools received 1 palm of excellence – business schools with considerable local influence

For mer informasjon om Eduniversal Business School Ranking 2015 les her.

For mer informasjon om Norge på rangeringen les her.

Du kan også se alle nyheter her.