Fra BI til D.C.

25. november 2015

Som praktikant ved en av Norges største utenriksstasjoner jobber tidligere BI-student Per Olav Aamlid med å legge forholdene til rette for at norske bedrifter skal kunne lykkes i USA.

Finansavisen forteller onsdag 25. november om tidligere BI-student Per Olav Aamlid, som i dag er praktikant ved Norges ambassade i Washington D.C.

Aamlid foran ambassaden i Washington D.C.

– Washington D.C. er en spennende by som er sterkt preget av politikken som finner sted her. Byen er full av unge håpefulle mennesker fra alle verdenshjørner, som alle er opptatt av å knytte kontakter. Her må man alltid ha en liten bunke visittkort på innerlomma, forteller Aamlid.

Tradisjonelt er dette en type stilling man tiltenker statsvitere fra universitetet, men Aamlid mener selv at en businessbakgrunn er godt å ha med seg til Washington.

– Arbeidet er særdeles relevant for utdannelsen fra BI, og kunnskapen jeg tilegnet meg gjennom studiene har bidratt til å gi meg en grundig forståelse av hvordan norske virksomheter opererer på en daglig basis, sier Aamlid.

– Internasjonal erfaring blir stadig viktigere i møte med et globalisert næringsliv. Studenter gjør lurt i å skaffe seg internasjonal erfaring gjennom arbeid eller utveksling i løpet av studietiden, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand.

Viktig rolle

Kontinuerlig kontakt med norske virksomheter i alle femti stater er en stor del av hverdagen til Arendalsgutten. Alt fra små nyetablerte teknologiselskap i Silicon Valley, til store industribedrifter i Texas med tusenvis av ansatte, skal inkluderes i prosjektet.

– Gjennom praktikantstillingen har jeg fått et godt innblikk i norsk utenrikstjeneste og den viktige rollen norske ambassader spiller i internasjonalt samarbeid. Det har gitt mersmak til å utforske mulighetene som ligger i internasjonalt arbeid. Samtidig er jeg også fast bestemt på å fullføre siviløkonomutdanningen fra BI, sier Washington-praktikanten.

Våren 2015 fullførte Aamlid en bachelorgrad i økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI - campus Trondheim, hvor han ble kåret til beste student på sin linje. I løpet av bachelorgraden tok han et utvekslingssemester ved Cass Business School i London. Når mastergraden er i boks er han sikker på at han vil ha oppnådd stor breddekunnskap, og han mener selv han vil ha en solid plattform for å bygge en videre karriere.

Etterlyser nasjonal strategi

Videre etterlyser også rektor Henjesand en nasjonal strategi for å rekruttere de talentene vi mangler.

- Norge har lenge hatt et mål om mer internasjonalisering i høyere utdanning. På papiret, sier Henjesand til Finansavisen. - Vi har generøse ordninger for norske studenter som reiser ut, men lite for studenter som kommer inn. Det fører til at mange av de beste norske studentene reiser ut samtidig som vi strever med å lokke de beste fra utlandet opp hit til oss.

Faksimile fra Finansavisen 25.11.15

Les sakene i sin helhet i Finansavisen (25. november 2015).

Du kan også se alle nyheter her.