-
<--
Godt og blandet

Å grue seg til jul

Julen er en høytid som mange forholder seg på forskjellige måter. For noen kan det være en tid man gjerne ser frem til. For andre kan julen være den vondeste tiden på året. Her har vi samlet noen tips til hvordan du kan hjelpe noen som gruer seg til jul.

Julen er en høytid som mange forholder seg på forskjellige måter. For noen kan det være den fineste tiden som man ser frem til. Ser frem til å komme hjem, hjem til familie, venner, en oppreid seng og fantastisk mat. Dette er ikke en realitet for alle. Realiteten er at altfor mange gruer seg til jul, og at julen er den vondeste tiden på året. For de som gleder seg til jul kan det være lett å glemme hvor fint og bra man har det. Heldigvis skal det ikke mye til for å kunne gi en hjelpende hånd til de som trenger det.

Det kan være mange ulike grunner til at noen gruer seg til jul. For noen kan det være rusmisbruk eller vold i hjemmet. For andre kan det være økonomiske vansker eller at man ikke har et sted å være.

Det er utrolig mange hjelpsomme organisasjoner som fokuserer på å hjelpe mennesker i vanskeligstilte situasjoner. Vi har samlet et lite utvalg av muligheter, hvis du har et ønske om å hjelpe andre.

Kirkens Bymisjon – gi middager

Gled noen som gruer seg til jul! Kirkens Bymisjon gir deg mulighet til å gi varme middager til noen som trenger det i julen. Ved å sende <GLEDE> til 2490, vil du kunne gi 2 middager og et varmt sted å være. Dette skjer på et av Kirkens Bymisjons møtesteder. Tjenesten koster 80 kroner, men på nettsiden deres kan du også tilpasse beløpet etter hvor mye du ønsker å gi. Alle beløp vil bidra til noen som virkelig trenger det.

 

SOS Barnebyer – Årets snuoperasjon

SOS Barnebyer ønsker å hjelpe ved å snu om på livet til de barna som trenger det mest. Familier verden over preges av fattigdom, konflikter og klimaendringer, og det er barna som rammes hardest. Sannheten er at 220 millioner barn i verden mangler eller står i fare for å miste omsorg. Ved å gi et valgfritt beløp til SOS Barnebyer kan du bidra til å gi noen trygghet og omsorg. Ved å bli fadder kan man også bidra til å skape varig endring.

SOS Barnebyer har også mange andre alternativer for å støtte de som trenger det mest. Man kan for eksempel gi en gave med mening til familier og venner. Bidra som frivillig eller kjøpe et lodd i Postkodelotteriet. Overskuddet vil gå til SOS Barnebyer og WWF.

Fattighuset Oslo

I juletider deler Fattighuset ut gaver som er donert av givere til byens fattige. De tar imot det meste. Det viktigste i disse tider er at det er nytt og ubrukt, på grunn av smittevern. Her kan du gi gaver i form av leker og klær til barn. Husk at voksne med større størrelser eller unge voksne ofte er en gruppe som blir glemt. Her kan man også gi hjemmelagde gaver, som sokker eller skjerf. Dette har fattige sagt at de setter ekstra stor pris på.

Frelsesarmeen – Julegryta

Frelsesarmeen ønsker å rette oppmerksomhet mot barnefattigdom. Nordmenn lever under en oppfatning om at nært ingen lever i fattigdom i vårt langstrakte land. Realiteten er at 115.000 barn lever i fattigdom i Norge. Man kan gi et engangsbeløp eller gi månedlig. Beløpet man gir til Julegryta går til mat, klær, gaver, omsorg og fellesskap til barnefamilier. I tillegg til aleneforsørgere, minstepensjonister, ensomme eldre og rusmisbrukere.

Finn.no – Hjelp til jul

Som studenter er det ikke alltid at økonomien strekker til. Derfor er Hjelp til jul et fantastisk initiativ dersom du likevel ønsker å hjelpe. Tjenesten ønsker bidra til å hjelpe familier i vanskeligstilte situasjoner. Her kan man bidra med assistanse eller konkrete ting. For eksempel med å gi leker eller klær som ikke brukes lenger. Det er også en fin mulighet å gi ting et nytt hjem.

Som nevnt er dette kun et utvalg av støttende organisasjoner som ønsker å hjelpe mennesker som gruer seg til jul. Det trenger ikke så mye til for å hjelpe personer som står i en vanskelig situasjon i julen. Likevel finnes det nok ikke noen fasitsvar. Det kan være vanskelig for de som selv gleder seg å vise hensyn. Husk at alkohol, økonomi, familie, mat og sammenkomster er vanskelig for mange flere enn du tror. Husk at mange gruer seg til jul.

Vi håper å inspirere til å hjelpe, for julen burde være en fin tid for alle. Om du gleder deg eller gruer deg, håper vi at du har det bra og ønsker deg en fin jul.

Kilder:

https://www.sos-barnebyer.no/snuoperasjon1?gclid=CjwKCAiA-9uNBhBTEiwAN3IlNGl4MdKdPqobb_u7P5qYw7slzwoVNzFnlBB9gQ7BGFmhvhqjVdBOJRoCM_UQAvD_BwE

https://www.sos-barnebyer.no/andre-bidrag

https://frelsesarmeen.no/aktuelt/julegryta-gi-hap-i-ei-gryte

https://www.finn.no/bap/artikler/aktuelt/hjelp-til-jul-hos-finn

https://fhio.no/