-
Hvorfor velge BI?

Lær av et fagmiljø i verdensklasse

På BI stilles det tøffe krav til deg som student, men vi har også inspirerende forelesere som brenner for å lære bort kunnskapen du trenger for å utvikle deg innen «BI-fagene». Våre tre internasjonalt anerkjente akkrediteringer er din garanti for at undervisningen holder høyeste kvalitet.

Måten foreleserne legger opp undervisning på varierer fra bachelor til master, hvor klassene ofte er mindre. Noe er likevel likt uansett hvilket program du tar: Undervisningen på BI vil være forskningsbasert, tett på næringslivet og ha varierte læringsformer.

På BI vil du også møte et internasjonalt fagmiljø. Hele 30%
av de som forsker og underviser her er fra et annet land enn Norge. Dette bidrar til å løfte undervisningen opp til det globale planet, og vil hjelpe deg å utvikle den internasjonale kompetansen arbeidslivet etterspør.

 

Mads Nordmo Arnestad.png
Mads Nordmo Arnestad ble nylig kåret til beste foreleser av studentene ved campus Bergen. Begrunnelsen var blant annet engasjementet for studentene, og hans evne til å gjøre undervisningen interessant ved hjelp av ulike pedagogiske verktøy.

Fersk og oppdatert kunnskap

Uansett hva du skal studere, vil undervisningen baseres på ledende forskning innenfor fagområdet. Mange bruker også egen forskning i undervisningen. Det betyr at du får fersk og oppdatert kunnskap.

BI har et av Europas mest produktive akademiske miljøer innen økonomi, ledelse, og markedsføring. Mange av våre forelesere er også ved forskningsfronten innenfor fagfeltet sitt. Det kan du se ved at eksperter fra BI daglig uttaler seg i media, og stadig inviteres til å være med i offentlige utvalg.

Les mer om forskning fra BI:

Tett på næringslivet

Faglig tyngde har lite å si hvis ikke kunnskapen er relevant og kan nyttiggjøres. BI er næringslivets skole og har en lang tradisjon med å samarbeide med bedrifter om forskning og undervisning.

Karrieredagene 2017 Oasen

På BI inviteres representanter fra næringslivet til å undervise, holde bedriftspresentasjoner og delta på karrieredager. 

Ingen andre skoler i Norge kan matche vårt nettverk i næringslivet, og som student vil du møte ledere og andre praktikere som gir deg arbeidslivets perspektiv på fagene.

Maren Skyrud hadde gjesteforelesere i faget strafferett og økonomisk kriminalitet, og synes det var bra å få mer oversikt over hva som skjer ute i næringslivet:

– Vi hadde en forelesing der vi fikk vite mer om hvordan folk blir lurt for penger via internett. Det var mye i media på den tiden vi hadde faget. Så det var veldig interessant å høre hvordan Økokrim jobber. 

Joakim Warholm og Maren Skyrud

BI-studentene Joakim og Maren sier det er engasjerende at BI-forelesere har kontakt med næringslivet. 

Joakim Warholm har også hatt flere eksterne forelesere, blant annet i kurset The Shipowning Entity:

– Da vi skulle lære om finansiering av shipping-industrien, var det relevant å høre på noen som faktisk har praktisk erfaring med dette. Personlig blir jeg mer engasjert i fag der jeg føler at foreleserne kan det de snakker om, er sikker på hvordan markedet fungerer og har erfaring.

Foreleserne på BI

Varierte læringsformer

BI har høye ambisjoner på den pedagogiske fronten og har forpliktet oss til å sette studentenes læring i høysetet. Det innebærer blant annet å ta i bruk et bredt spekter av aktiviteter både i og utenfor klasserommet, i tillegg til den tradisjonelle forelesningen.

I 2018 ble vi også med i en global strategisk allianse med andre verdenslendene handelshøyskoler med et mål om å utvikle fremtidens undervisningsformer gjennom teknologisk nyvinning. 

Høyskolelektor Elin Akre Trønnes er foreleser på Bachelor i organisasjonspsykologi, HR og ledelse og bruker alt fra storytelling, rollespill og strukturskapende tankekart til digitale pedagogiske verktøy for å engasjere og levendegjøre fagstoffet. 

– Det er viktig å variere undervisningen for å holde konsentrasjon og engasjement oppe og for å treffe flere typer studenter med ulike læringspreferanser. Forskning viser at variert og aktiviserende undervisning bidrar til gode læringsopplevelser hos de som etter min mening er hovedpersonene i rommet, nemlig studentene.

 

imageqaqli.png
Foreleserens perspektiv: – Teknologiske hjelpemidler er ikke alt, men det bidrar til variert og aktiviserende undervisning, spesielt i store klasser, sier høyskolelektor Elin Akre Trønnes.

Din garanti

BI er akkreditert av de tre internasjonale organisasjonene AACSB, AMBA og EQUIS. Dette er noe av hva vi blir kontinuerlig blir målt på for å sikre kvalitet i undervisningen vår:

  • Vår nærhet til praksis
  • Kvaliteten av vårt kunnskapsbidrag til næringslivet
  • Andel faglig ansatte som er aktivt involvert i aktiviteter som forskning og rådgivning
  • Retningslinjer og prosesser for å sikre og forbedre undervisningseffektivitet og kvalitet
  • Bredden av lærings- og undervisningsformer for å optimalisere læringsutbyttet
  • Sammensetningen av våre fagmiljøer og hvordan instituttene driftes og ledes

Finn ditt studium!

Utforsk det brede utvalget av studier og kurs på BI med et søk på interessen din (f.eks. økonomi, markedsføring eller finans).