10 tech-tips som gjør studenthverdagen enklere

Å studere handler om motivasjon, selvdisiplin og beinhard jobbing. Det er du selv ansvarlig for. Men det finnes teknologi som kan hjelpe deg godt på vei dit du ønsker deg. Vi gir deg 10 nyttige tech-tips:

 

1. Bærbar PC eller Mac

En laptop er et must-have for studenter. Men pass på å kjøpe en som er tilpasset ditt behov. Om ikke du studerer fag som krever tunge programmer, eller laster ned mye bilder, spill og filmer, trenger du heller ikke den kraftigste maskinen. Tenk over behovene dine og spør ekspeditørene om ulike alternativer som oppfyller dem – i ønsket prisklasse.

2. Trådløst headset (med støydemping)

Noen klarer fint å konsentrere seg selv om de er omringet av folk og mye lyd, men de fleste av oss blir nokså forstyrret av det. Invester i gode, støydempende hodetelefoner, så er du mye mer fleksibel og vil enklere klare å holde fokus når det gjelder.

3. Elsykkel

En elsykkel løser det meste når det kommer til transportbehovene til en student. Du kommer deg raskt dit du skal (ofte raskere enn bussen), uten å svette (om du ikke trenger det), driftskostnadene er lave og den kan brukes på alle årstider. De sammenleggbare utgavene er ekstra praktiske om du vil ha sykkelen inn i leiligheten. Elsykler kan være dyre, så vi anbefaler å sjekke ut brukte doninger på Finn.no.  

4. Lær deg hurtigtastene

Vi tar utgangspunkt i at du allerede kan de vanligste hurtigtastene, som å kopiere, lime inn og angre. Her er noen av de andre som bør sitte i fingrene (for henholdsvis Windows og Mac):

  • Lagre: ctrl + s / cmd + s
  • Skrolle: Bruk mellomromstasten/space for å bevege deg nedover på siden og shift + mellomrom/space for å bevege deg oppover.
  • Søke etter ord i tekst: ctrl + f / cmd + f
  • Ta bilde av skjermen: alt + Print Screen / shift + cmd + 4
  • Hopp mellom åpne programmer: alt + tab / cmd + tab

5. Biblioteket

Oh yes, det stemmer! Ikke gjør researchen i Google! Det er rett og slett så mye søppel som ligger der, at du bruker lenger tid enn om du går direkte til de aktuelle kildene. Lær deg å bruke bibliotekets digitale verktøy, og søk i hundrevis av spennende databaser.

6. Sporingsbrikke

Joda, det er jo supert å ha en fast plass til nøklene. Det er bare så fort gjort å glemme å legge dem der. Som student er det mye som skjer til enhver tid – det pakkes ut og inn av bager, man har venner på besøk med like jakker og noen ganger er det kanskje promille inne i bildet også. Tek.no har allerede gjort jobben for oss og testet ut den beste sporingsbrikken: Chipolo Plus, som kan fåes i mange freshe farger.

7. Verdenshistorie samlet på YouTube

Associated Press og British Movietone har lagt ut hele sitt videoarkiv på YouTube – 120 års videohistorie er nå lett tilgjengelig for alle. Dette er gull for studenter som lærer best gjennom visuelle virkemidler. Profilen du kan abonnere på heter «AP Archive».

8. Et digital lese- og skrivebrett uten andre funksjoner

Det er ikke lett å konsentrere seg om pensumartikler om man sitter med PCen og har tilgang til alt annet som er mer fristende å bruke tiden på. Derfor digger vi nettbrettet reMarkable, som hovedsakelig er laget for at du skal kunne skrive, tegne eller lese på den. Ingen forstyrrelser fra sosiale medier eller e-post.

9. Apper

Dette er noen skikkelig kule apper som vil gjøre studietiden både enklere og morsommere:

  • Hold – bli belønnet for tiden du fokuserer på studiene dine.
  • Prizmo Go/ Text Fairy – ta bilde av teksten og få den lest opp til deg via mobilen.
  • EasyBib/RefMe – skann boka, velg referansestil og la programmet gjøre resten.
  • Wunderlist – få orden på livet med lister (som også kan deles med andre).

10. Nødlader

Det er mye du har i veska di som trenger å lades. Alt kan ikke planlegges, og noen ganger går ting heller ikke etter planen. Vær smart, og ha med deg en nødlader.

Her har vi også stolt på ekspertene på Tek.no, som har gjort avanserte målinger og funnet en soleklar vinner: TP-Links 6700.

Relaterte saker og tema:

Teknologi

Derfor lønner det seg å ødelegge en iPhone X

Derfor lagde han «verdens beste party»

Ikke tilfeldig å være god