Profilintervju

Mastergraden ga Kristine nye muligheter på arbeidsplassen

Kristine Moe Sirnes (49) har alltid hatt et sterkt ønske om å ta en mastergrad. Med videreutdanning fra BI ble hun tryggere i jobben, fikk nye oppgaver og et helt unikt nettverk.

– Jeg har alltid ønsket å fullføre en mastergrad, sier Kristine Moe Sirnes (49).

Å være trebarnsmor og ha fulltidsjobb var ikke et hinder da Sirnes bestemte seg for å ta videreutdanning. Nå jobber hun som markedssjef for bedriftsmarkedet til DNB i region sør-vest.

Da barna var gamle nok, og etter flere familierådsmøter ble det klart: Sirnes skulle ta en Executive Master of Management ved siden av full jobb. Og det skapte gevinst. Videreutdanningen fra Handelshøyskolen BI har gitt henne en helt ny plattform å stå på.

– Jeg har fått mer faglig tyngde, og føler meg tryggere i jobben og i faget. Jeg er en person som er opptatt av å kjenne at jeg henger med. På BI fikk jeg skissert opp modellene. Det er gøy å se at vi jobber slik forskningen viser at skaper effekt, forteller hun.

Selv om de aller fleste markedsførerne til DNB sitter i Oslo, er fagmiljøet til DNB i region sør-vest blitt like kompetent.

– Det gjør at vi samhandler på en bedre måte. Før jeg tok mastergraden måtte jeg støtte meg til fagmiljøene sentralt i enda større grad. Nå er jeg veldig mye tryggere og føler jeg kan bidra konstruktivt i merkevarearbeidet.

Tilrettelagte helgesamlinger

Kristine Moe

49-åringen som nå er bosatt i Stavanger med mann og barn, er godt fornøyd med gjennomføringen av videreutdanningen.

– Måten BI har lagt opp studieløpet på har fungert veldig bra for meg. Vi fikk tidlig informasjon om når de ulike samlingene var lagt opp, og hvordan de skulle gjennomføres. Det hjalp veldig å ha forutsigbarhet og planlegge både hjemme og på jobb.

Sirnes var på ukesamlinger i det første og siste året, men det andre tok hun i Stavanger. Hun har jobbet lenge med markedsføring – først i oljebransjen, deretter bank.

– Det er utrolig deilig å kunne studere med likesinnede som er opptatt av å utvikle seg, sier hun.

Sirnes tok en master i kommunikasjon og ledelse. Det første året med PR-ledelse og strategisk kommunikasjon, et år med ledelse, makt og mening og til slutt et år med Consulting. Formelt utgjør dette en Executive Master of Management.

 

Ønsker seg nye muligheter på arbeidsmarkedet

Videreutdanningen på BI ga Sirnes økt trygghet i jobben og nye oppgaver. Det er en typisk motivasjon for studentene som tar videreutdanning på BI, ifølge studiesjef Åse Fjeld-Hansen ved Handelshøyskolen BI.

– Hovedårsaken til at våre studenter tar videreutdanning, er at de ønsker seg nye muligheter på arbeidsmarkedet. Mange vil kvalifisere seg for lederansvar, andre trenger kompetanse på nye fagområder, og andre igjen har fått nye oppgaver og trenger derfor å styrke sin kompetanse, sier hun.

Sirnes er mer fornøyd i samme stilling etter endt utdanning. Ny markedsjobb i DNB ville kreve flytting til Oslo, hun har derfor valgt å utnytte mulighetene som ligger stillingen.

– Jeg blir i større grad brukt som en strategisk rådgiver for divisjonsdirektør, samhandler tettere med banksjefene, samtidig som en sterk faglig plattform gir meg et godt grunnlag for god og tett samhandling med sentrale marked— og kommunikasjonsmijløer.

Les mer om Executive Master of Management-programmene BI tilbyr her!

 

Åtte av ti har fått karriereløft

Med et spenn fra todagers intensivkurs, til enkeltkurs over et semester og fordypninger over ett år gjennom bachelor— og masterprogrammer, tilbyr Handelshøyskolen BI over 200 kurs og programmer du kan ta i kombinasjon med jobb.

Ifølge Fjeld-Hansen kommer en god del studenter for å fullføre en formell grad, enten på bachelor- eller masternivå.

– På begge nivåer har vi tilbud som er skreddersydd for voksne med jobberfaring.

Videreutdanningene ved Handelshøyskolen BI kjennetegnes av faglig tyngde, jobbrelevant innhold og et unikt nettverk av medstudenter.

– Dette er en kombinasjon som kan være det lille ekstra skrittet du må ta for å komme videre i karrieren eller få ny jobb på nye fagfelter. Åtte av ti av våre studenter sier de fikk et løft i karrieren etter å ha tatt videreutdanning på BI, sier Fjeld-Hansen.

Jeg har lært enormt mye

Dette kjenner Sirnes seg igjen i. Flere spennende oppgaver åpnet seg etter fullført videreutdanning.

– Jeg har lært enormt mye, men vil nesten likestille nettverket jeg har fått. Fagene har jeg truffet godt med, og nettverket betyr veldig masse. Jeg har fått to til tre relasjoner her i Stavanger som er ubetalelige for meg. Dem kan jeg ha faglige diskusjoner med, eller snakke om personlig utvikling, noe som har stor verdi for meg.