Studere ved BI

Internship

Arbeidserfaring er gull verdt når du skal søke på drømmejobben. På BI får mulighet til å tilegne deg denne erfaringen mens du studerer, gjennom et internship.

Hva er et internship?

Internship er en ordning hvor du arbeider hos en arbeidsgiver med relevante oppgaver i en periode av utdanningen din. Som en intern i en bedrift har du mulighet til å få relevant arbeidstrening innenfor et område du finner interessant, og få en fot innenfor døren hos en bedrift.

Finn ditt studium

Utforsk det brede utvalget av studier og kurs på BI med et søk på interessen din (f.eks markedsføring, kultur eller finans).

Heltid
Deltid
Vis meg alle
Vis meg alt på campus...
  • Oslo
  • Bergen
  • Stavanger
  • Trondheim
  • Nettstudier

Hvordan fungerer internships?

Internships er tilgjengelige for de fleste BI-studentene som studerer bachelor eller master på heltid.

Det tas i stedet for et kurs, noe som vil si at du vil tilbringe noe av studietiden din hos en bedrift som en intern, i stedet for på skolen. For bachelorstudenter vil dette være noen dager i uken, mens masterstudenter jobber heltid hos en bedrift i to måneder.

Typiske arbeidsoppgaver

Oppgavene vil variere i forhold til bedriftens behov og studentens kompetanse. Eksempler på oppgaver kan være markedsanalyser, strategiutvikling, kundeoppfølging, rapportering, analyser, rekruttering og økonomistyring.

Krav til studenten

Internshipstillinger blir lagt ut på BIs karriereportal, men du må selv velge ut en bedrift og søke ved å sende inn motivasjonsbrev og CV. I tillegg må du oppfylle karakterkravet - C for bachelor og B for master.

Det er også faste samlinger på BI internship-studenter må være med på, og en prosjektoppgave som må leveres.

Du får ikke betalt som en intern i en bedrift, men hvis du oppfyller alle kravene får du godkjent studiepoeng for perioden som om det hadde vært kurs.

Internasjonalt internship

Fra og med høsten 2016 kan vi tilby studentene på master i økonomi og ledelse muligheten til å velge internship som en del av utveksling. I løpet av utenlandsoppholdet vil du få relevant jobberfaring hos en av BIs samarbeidsbedrifter. Internshipet er studiepoenggivende og er dermed ikke lønnet.

Samtidig som du er på utveksling vil du:

  • få internasjonal arbeidserfaring
  • oppnå studiepoeng mens du arbeider
  • utvikle deg faglig og personlig

Opptakskrav

Ordningen gjelder for studenter på master i økonomi og ledelse med GPA som har et karaktersnitt over B. For deg som er student finner du mer informasjon på studentportalen @BI, under BI Karriereservice (engelske sider).

Hvorfor ta et internship?

Med gode tilbakemeldinger fra studenter og arbeidsgivere kan vi trygt si at BIs internship er et fantastisk tilbud til deg som student. I løpet av utplasseringen vil du få verdifull arbeidserfaring innen et spesielt område eller næring. Du får mulighet til å knytte kontakter for fremtiden, samtidig som du får studiepoeng fra BI.

"I mitt internship hos Blest Reklame fikk jeg en ekte følelse av hvordan det er å jobbe med det man lærer i løpet av utdanningen. "

Victor Rolfsnes, intern i Blest Reklame

Student ved campus Stavanger