Studere ved BI

Internship

Arbeidserfaring er gull verdt når du skal søke på drømmejobben. På BI får du mulighet til å tilegne deg denne erfaringen mens du studerer, gjennom et internship.

Hva er et internship?

Internship er en ordning hvor du arbeider hos en arbeidsgiver med relevante oppgaver i en periode av utdanningen din. Som en «intern» i en bedrift har du mulighet til å få relevant arbeidstrening innenfor et område du finner interessant, og få en fot innenfor døren hos en bedrift.

BI Internship - mer enn bare arbeidserfaring

Her på BI kan du ta internship som et valgkurs på både bachelor- og masternivå. Dette betyr at du vil få studiepoeng og at kurset vil inngå i studieplanen din. Du vil jobbe hos en godkjent bedrift i løpet av et semester. Arbeidet vil ikke være lønnet, men du får studiepoeng.

Hvordan er det å ha internship?

Hvordan fungerer BI Internships?

Internships er tilgjengelige for de fleste BI-studentene som studerer bachelor eller master på heltid.

Det tas i stedet for et kurs, noe som vil si at du vil tilbringe noe av studietiden din hos en bedrift som en intern, i stedet for på skolen. For bachelorstudenter vil dette være noen dager i uken, mens masterstudenter jobber heltid hos en bedrift i to måneder.

Typiske arbeidsoppgaver

Oppgavene vil variere i forhold til bedriftens behov og studentens kompetanse. Eksempler på oppgaver kan være markedsanalyser, strategiutvikling, kundeoppfølging, rapportering, analyser, rekruttering og økonomistyring.

Krav til studenten

Internshipstillinger blir lagt ut på BIs karriereportal, men du må selv velge ut en bedrift og søke ved å sende inn motivasjonsbrev og CV. I tillegg må du oppfylle karakterkravet - C for bachelor og B for master.

Det er også faste samlinger på BI internship-studenter må være med på, og en prosjektoppgave som må leveres.

Du får ikke betalt som en intern i en bedrift, men hvis du oppfyller alle kravene får du godkjent studiepoeng for perioden som om det hadde vært kurs.

Internship i løpet av utveksling

På flere bachelor- og masterprogrammer har du mulighet til å kombinere internship med utveksling på en av BI sine partnerskoler i utlandet. Du vil da få muligheten til å jobbe i en bedrift i vertslandet, samtidig som du studerer på en av BI sine partnerskoler.

Samtidig som du er på utveksling vil du:

  • få internasjonal arbeidserfaring
  • oppnå studiepoeng mens du arbeider
  • utvikle deg faglig og personlig

Opptakskrav

Kravene for internship på utveksling er de samme som internship i Norge: en gjennomsnittskarakter på C eller høyere for bachelor, og B eller høyere på master. Det forventes også at du har høy arbeidskapasitet og åpenhet for å eksponere deg for en ny studie- og arbeidskultur.

Hvorfor ta et internship?

Med gode tilbakemeldinger fra studenter og arbeidsgivere kan vi trygt si at BIs internship er et fantastisk tilbud til deg som student. I løpet av utplasseringen vil du få verdifull arbeidserfaring innen et spesielt område eller næring. Du får mulighet til å knytte kontakter for fremtiden, samtidig som du får studiepoeng fra BI.

  • Få studiepoeng – BIs internship er en del av timeplanen
  • Fra teori til praksis – anvend kunnskapen du har tilegnet deg på BI
  • Bygg et relevant nettverk – det er gull verdt når du skal søke jobb
  • Få erfaring med jobbsøking – lær å skrive en god CV og søknad
  • Kom ut av komfortsonen din – lær hvordan du tar kontakt med firmaer!
  • Få relevant arbeidserfaring – gi CVen din et løft!

"I mitt internship hos Blest Reklame fikk jeg en ekte følelse av hvordan det er å jobbe med det man lærer i løpet av utdanningen. "

Victor Rolfsnes, intern i Blest Reklame

Student ved campus Stavanger

FINN DITT STUDIUM

Utforsk det brede utvalget av studier og kurs på BI med et søk på interessen din (f.eks markedsføring, kultur eller finans). Du kan også søke på internship for å finne et studium som har internship på studieplanen.