Hidden Gems 💎

Fire perler i hjertet av Vestlandet

Bergen er mer enn bare regn, fjell og spektakulær natur. Vi har samlet fire kombinasjoner som studietiden på Vestlandet må inneholde for at du skal smette inn som en vaskeekte Bergenser.

Stoltzen- spektakulær utsikt

Kjent som byen blant de syv fjell, er det kanskje ikke overraskende at denne listen inneholder minst en av de. Selv om de mest kjente toppene, Fløyen og Ulriken, absolutt er verdt å se i tiden man bor i Vestlandets hovedstad, er Stoltzen en helt unik opplevelse. Stoltzetrappen er i seg selv kjent for å være en bratt trapp opp fjellveggen, godt egnet for høy puls for de som ønsker en syrefest i lårene kun Vestlandet kan by på. Permisjonsstien er derimot et godt alternativt for deg som ønsker en litt roligere tur, men med like spektakulær utsikt og opplevelse. Turen starter i Fjellveien, 200 meter nord for Stoltzetrappene. Stien slynger seg sikksakk oppover fjellet i en kombinasjon av trappetrinn og stemningsfull skogsti, restaurert i 2019. Fra Stoltzetoppen er turen videre over Fløyen et rolig alternativ for å komme ned til byen igjen.

Utsikt av Bergen ovenfra

Skostredet- en gate full av skatter

Bergen sentrum gir en helt unik følelse av kriker og kroker som man lett kan gå seg vill i. Ikke bare fordi gatene, trappene og husene snirkler seg opp og ned fjellene, men også fordi det gir en spesiell opplevelse av å være et helt annet sted. Skostredet er et av disse stedene hvor det gjemmer seg flere skatter i alle kriker og kroker, midt mellom livlige sentrum og de mektige fjellene. Skostredet har fokus på vintage og secondhand klær. I tillegg er dette rene skattejakten for deg som har interesse for interiør. Noen alternativer her er Interior Antony, Gallerishop, Nina Von Hirsch Design, Kamelone, pluss mange flere. Du tenker kanskje at dette kun er en alternativ shoppinggate – så absolutt ikke! Her finner du en rekke serveringssteder med alt fra klassisk amerikansk stil, italienske smaker og et digg ølutvalg for bergensentusiastene. Skostredet kan oppleves lite og trangt når man kommer dit første gang, men det har ikke vært en stopper for utvalget og arrangementene her.

Skostredet

Blekk- for den kunstinteresserte

Bergen oppleves muligens som regntung og grå, og det er kanskje derfor den har et unikt tilbud innen kunst og kultur. En av disse kunstnerspirene i byen er Blekk. Et illustrasjonsbyrå og butikk med et utstillingsrom for illustrasjonskunst. I tillegg til fokus på eget arbeid fra de tre illustratørene Hilde, Nina og Andreas, utstiller Blekk et bredt spekter av lokale, nasjonale og internasjonale illustrasjonsverk. Her holdes også workshops, kurs og mindre kulturevents som et bidrag til det fantastiske kulturlivet i Bergen.

Blekk

Nobel Bopel- digg brunsj

Brunsj er et konsept vi kanskje ikke er så godt kjent med her i Norge, men Nobel Bopel gjør det lett å bli fan av konseptet. Kafeen beskriver seg selv om en deilig bydelskafé med selvutnevnt mandat som hjørnestein i revitaliseringen av bydelen Møhlenpris. Menyen er ikke av de største, men det er heller ikke nødvendig når kvaliteten er av den standarden Nobel Bopel byr på. Studentbudsjettet tilsier kanskje ikke at du skal rusle bort hit mellom forelesninger, men kanskje den dagen i måneden vi alle gleder oss til: Stipendagen!

Nobel Bopel