Hidden Gems 💎

Visste du om disse stedene i Oslo?

Hvilke skjulte perler har Oslo å by på? Vi har tatt turen rundt i hovedstaden, og funnet fem hidden gems som er åpne for alle! Vi anbefaler deg å svippe innom!

Hovedøya

Etter å ha bodd i Oslo noen år, føler jeg litt at øyhopping, eller øyene generelt i Oslofjorden er undervurdert. Når været tilsier det, uansett årstid, er Hovedøya definitivt et sted verdt å besøke. Øya ligger et par steinkast fra Akershus festning, og tar kun 5 minutter med båt fra Aker Brygge (reisen er inkludert i ditt månedskort hos Ruter). Hovedøya byr ikke bare på ypperlige badeplasser, enten du foretrekker å vasse eller stupe, men er også fint for gåturer alene, med venner eller kanskje til og med en date? Øya byr i tillegg på historie helt tilbake til 1100-tallet og fra tiden øya ble disponert av Forsvaret på 1800-tallet.

Dra med deg en is fra Paradis eller en kaffe fra Kaffebrenneriet og bruk tiden på å utforske denne perlen. Kanskje blir det et bra bilde til Instagram-feeden også?

Hovedøya

Oslo Raw

Litt utenfor sentrum ligger en hyggelig liten café ved navn Oslo Raw. “Dette er en uoppdaget perle av mange”, skrev Smaken av Oslo våren 2018. Med et bredt spekter av deilige lunsjretter, smoothies og kaffe er dette et helt unikt sted for å sosialisere mellom forelesninger. Det er kanskje ikke det mest vennlige stedet for en students lommebok, men skal du først nyte en bedre lunsj er dette stedet. Maten er så langt fra «fast» som du kommer. Alt tilberedes med «passion and love» som de selv beskriver det- på stedet- og plantebasert med «raw», naturlige ingredienser. Ikke nok med at Tiril Refsums filosofi skyter blink på sunt godis, treffer Oslo Raw blink på bærekraftig mat. Her har de virkelig klart å vise at plantebasert kosthold slett ikke trenger å være kjedelig, smakløst eller virke kunstig. Lokalene på både Frogner og Adamstuen er behagelige og avslappende, og gir virkelig mulighet for å finne hvilepulsen enten man er alene eller i godt selskap. Stedet er hyggelig og intimt, så kanskje ikke det stedet du samler hele vennegjengen, men heller prioriterer de nærmeste og de gode samtalene.

Oslo Raw

Ekeberg parken

De første årene jeg bodde i Oslo var Frognerparken den parken flest benyttet seg av, og fungerte som et knutepunkt i fadderuken og andre sosiale arrangement når været tillot det. Forståelig nok, fordi det ligger et steinkast fra T-banestasjonen på Majorstuen – et naturlig knutepunkt. Lenger sør, forbi en rekke andre parker å benytte seg av, finner du Ekeberg parken. Mange vil kanskje mene at denne ligger mer tungvint til, men den gang ei. Om du ikke bor i sentrumsområdet, er det naturlige stoppet enten Jernbanetorget eller Grønland. Derfra kan du ta veien om Barcode i Bjørvika og nyte storby følelsen, før du går gjennom Middelalderparken og vipps står du på foten av Ekeberg parken (Trikk 18 og 19 stopper her). Med gode sko og klær er Steinalderstien opp til toppen ikke bare en ypperlig treningsvei, men en rask og effektiv måte å komme opp til selve parken. For vestlendingene i Oslo med hjemlengsel, er dette det nærmeste du kommer et byfjell i Oslo. Det er flere utsiktsposter på vei mot toppen, som fungerer like godt på Instagram, som for en pustepause for å riste ut litt melkesyre.

I tillegg til en fantastisk utsikt over Oslo by, byr Ekeberg parken også på en unik skulpturpark som i seg selv er verdt turen. Ringnes fikk kanskje mye kritikk i sin tid for etableringen, men det gjør virkelig gåturen mer interessant og en høyere sannsynlighet for gjentagelse. Om målet er en joggetur, er også dette den mest nærliggende skogen til sentrum hvor det kryr av ekorn. Et ypperlig stop for et avbrekk mellom pensumbøkene.

Ekeberg parken

Det andre teateret

10-15 minutter fra Campus Oslo finner du «Det andre teateret», Norges første og eneste teater med fokus på impro. Hva er vel bedre enn en god latter etter en lang dag, uke, måned på lesesalen? Det andre teateret byr på et unikt tilbud og en annerledes teateropplevelse enn hva man er kjent med. Prisene er generelt studentvennlige, både på drikkevarer og inngangsbillett. Skuespillerne er jevnt over dyktige, og jeg bøyer meg personlig i støvet for hvordan oppsettet i stor grad er basert på improvisasjon – en kunst verdt å beundre. Som alt annet er smaken som baken, og impro-humor er ikke for alle, men du vet ikke før du har prøvd.Det andre teateret

Nye Deichman

Kanskje ikke en «Hidden» gem, men definitivt en ny. Om du er ny eller eksisterende student i Oslo bør et besøk til Nye Deichman Bibliotek i Bjørvika stå på to-do listen. Biblioteket strekker seg over fem etasjer i et virvar av god, overraskende arkitektur og snedige leseplass-løsninger. Sammen med de tradisjonelle tilbudene til et bibliotek, har Deichman klart det man nesten vil kalle en redefinisjon av hva et bibliotek skal være. Ikke nok med at det finnes et spekter av digitale tilbud å benytte seg av, men Deichman arrangerer i tillegg konserter, kurs, filmkvelder og mye mer. Møterom og lignende kan bookes for private arrangement, i tillegg kan du lære deg å bli DJ, et nytt instrument eller bruke folkeverkstedet til å sy opp buksene dine.

I en hverdag hvor universiteter og høyskoler fortsatt forsøker å finne ut av hvordan man skal håndtere smittevernregler og bruk av campus fasiliteter, er dette absolutt et av de bedre alternativene til hjemmekontor.

·Av hensyn til smittevern, oppfordres besøkende kun til å oppholde seg på biblioteket i maks to timer. Bibliotekets tilbud kan være noe begrenset i perioder av samme hensyn.

Nye Deichman