Hidden Gems 💎

Visste du om disse stedene i Stavanger?

Hvilke skjulte perler har Stavanger å by på? Vi har tatt turen rundt i oljebyen, og funnet fem hidden gems som er åpne for alle! Vi anbefaler deg å ta svippe innom!

Lervig Local- studentvennlige priser på øl

Stavanger er en livlig by, med en mix av offshore oljekultur og en nyere ,mer hip og vibrerende stemning. Her finner du alt fra «gode gamle» pølsebuer til flere Michelin restauranter. Ved den gamle hermetikkfabrikken på Eiganes, finner du det nyåpnede Lervig Local, det lokale ølmerket, som absolutt er verdt et besøk. Med studentvennlige priser på både mat og de ulike øltypene. Lokalet har en stor, kjekk bar hvor det blant annet arrangeres ukentlig quiz, pluss mye, mye mer. Stedet er ypperlig på en regnfull dag for å lese og skrive, eller en kveld ute med venner.

Bar i StavangerØltapper

Fargegata- en must see!

Fargegata er som navnet vil foreslå, en gate full av farger. Her finner du alt fra tehus til barer med flere typer spill, og er du tidlig ute kan du få plass i de koselige bakgårdene.

Restaurantene rundt tilbyr en rekke ulike matopplevelser i et særegent område av Stavanger. Dette er et «must see». Om vinteren tennes koselige lys gjennom hele gaten, mens sommeren ofte er vindstille og varm, og dermed et perfekt sted for den første utepilsen i 2021. Her finner du en bar for enhver smak. Kanskje blir det et bra bilde til Instagram-feeden også?

Fargegaten i Stavanger

Oljemuseet- underholdning og historie

Du kan ikke studere i Stavanger, Oljebyen eller Oljehovedstaden, uten å besøke Oljemuseet. Den lokale anbefalingen er å se «Lykkeland» på NRK og komme deg på Oljemuseet. Oljen er enhver «siddis» fryd. Alle kjenner en eller annen person som jobber med olje, og det er ikke til å legge skjul på at oljen tok Norge, og spesielt Stavanger, (som før levde på sild) ut av fattigdom og til å bli et av verdens beste land å leve i. Uavhengig av politikk og grønn omstilling, er det klart at det er og har vært en viktig del av byens historie. Oljemuseet er veldig bra laget til, det er både underholdene og lærerikt, og egner seg som et ypperlig avbrekk mellom forelesninger. Når du er der må du ikke glemme «katastroferommet», med simulasjon av hvordan det er å komme seg ut av en brennende oljeplattform i mørket.

Norsk oljemuseum

Ullandhaugstårnet og Jernaldergården- gratis for studenter

Rett ved Universitetet i Stavanger (UiS) ligger Ullandhaugstårnet og Jernaldergården ca. 3 km ut fra sentrum. Fra Ullandhaugstårnet får man en nydelig utsikt over hele Stavanger, Sandnes og ut mot Ryfylke. Like ved ligger den botaniske hagen og Jernaldergården, som eneste av sitt slag i Norge med praktfull utsikt over Nord-Jæren og Hafrsfjord. På gården blir du møtt av husfruen og gardens folk. I langhusene brenner ilden på ildstedene. Det gir en underlig følelse å sitte slik og vite at rundt akkurat dette ildstedet satt en familie for 1500 år siden! Prikken over i’en er at studenter har gratis entré.

JernaldergårdenUllandhaugstårnet

Tou- en fremtidsrettet kulturarena

Tou (utales Tau) er et ikonisk bygg i østre bydel. Her er det både mat og drikke å finne, i tillegg til en mangfoldig kulturarena for konserter, teater, kunstutstillinger og mye mer. Det anses som en av Norges mest fremtidsrettede kulturarenaer. Om været tilsier det, er det knall å benytte seg av parken rett ved sjøen sammen med noen venner før forestillingen eller kunstutstillingen starter. Stavanger byr på godt med regn, så solglimtene må ikke kastes bort.

Tou