Hidden Gems 💎

Visste du om disse stedene i Trondheim?

Hvilke skjulte perler har Trondheim å by på? Vi har tatt turen rundt i byen, og funnet fire hidden gems som er åpne for alle! Vi anbefaler deg å svippe innom!

Mat fra hagen- en insta-vennlig lunsj?

Sa noen insta-vennlig? Lett tilgjengelig på Bakklandet finner du en liten gem av en spisekrok. Lokalet er lite og intimt, og perfekt for deg som vil ta en lunsj i roligere omgivelser. Her tilbys ulike plantebaserte retter av sesongens beste råvarer, med fokus på kvalitet og smak. For plantebasert trenger ikke å bety kjedelig, og dette kommer tydelig frem i deres fargerike meny. Du kan velge og vrake i alt fra burger og gyros, til acai-bowls og vegansk brownie. Om du også er av typen som aldri helt har nailet greenjuicen kan du få kjøpt the real deal her.

Hagen spisested

Ilabekken- finn roen før eksamen

Om du er typen som trekker mot en fin tursti eller intervalltrapp etter skoletid, bør du sjekke ut Ilabekken. Med tilgang fra Ila/Nedre Byåsveien er turen lett tilgjengelig, og enkel å stikke ut på. Etter et stykke på tursti kommer du frem til vakre Ilabekken med trapper i fossefallene. Turen er på 5km tilsammen og er en enkel rute. Enten du ønsker en rolig søndagstur, eller en joggetur med intervalltrening, så er dette en slager for begge. Og om du ikke er typen til å trekke ut i naturen etter skoletid, er dette den perfekte ruten for å finne roen før eksamensperioden.

Ilabekken

Olavskilden- koselig krok for gode samtaler

Du har kanskje sittet på gressplenen på Marinen ved Nidelva med studiekamerater og elsket livet? Det mange ikke oppdager er den koselige kroken på østsiden av Elgeseter bru. Kroken minner litt om en bålplass med en rund sittebenk i stein, som strekker seg rundt drikkefontenen Olavskilden. Det er ikke helt det samme uten vennegjengen, pledd, smågodt og en bluetooth-høyttaler. (Men husk å vise respekt for andre❤️). PS: Marinen og Olavskilden er også et koselig sted å gå en tur med daten, om du vil gjøre noe annet enn å sitte inne. Gode samtaler kommer av fine turer!

Olavskilden

Jimi’s diner- som i en amerikansk film

Dropp hjemmebestillingen, dropp de samme gamle restaurantene, og dropp nudlene. For i kveld, hos Jimi’s Diner, får du både maten og opplevelsen. Jimi’s har en rik amerikansk meny og en like rik drinkmeny, alt i helamerikansk stil. Her får du virkelig den amerikanske feelingen tatt rett ut av en film med Cadillacs, røde båser,og vintage interiør med tilhørende meny. Har du for eksempel prøvd ekte amerikanske pannekaker, «Awesome fries», eller sjokolademilkshake med 20-årsgrense? Eneste som mangler her er et filmcrew og en person som skriker «action» i bakgrunnen.

Jimi’s diner