Hvorfor jeg valgte...

Hvorfor ta eiendoms­megling på BI?

Som de fleste andre har jeg vært innom mange kategorier når familiemedlemmer har spurt om den store ”drømmejobben” i løpet av mine 21 år.

Skrevet av: Alexandra Nygård
Publisert den 22. februar 2018

Jeg er en 21 år gammel jente fra rett utenfor Oslo. I skrivende stund er jeg halvveis i min Bachelor i eiendomsmegling ved Handelshøyskolen BI - Campus Trondheim. Jeg hadde overhodet ikke hadde sett for meg at jeg skulle være her dersom du hadde spurt meg den dagen jeg sluttet på videregående.

Jeg har alltid visst at jeg ville studere videre etter videregående, men den dagen jeg faktisk var ferdig med grunnskolen var det eneste jeg ville å ta en pause – og det gjorde jeg. Jeg tok meg et friår for å jobbe og spare penger, for så å reise rundt i verden i tre måneder, og hadde det ikke vært for det ene året, så hadde jeg nok heller ikke sittet her i Trondheim i dag.

I løpet av friåret mitt lærte jeg mye om meg selv som skulle bli avgjørende for mitt valg av studium. Da jeg kom etter tre måneder på reisefot tok det ikke mange timene før jeg skjønte at Oslo ikke kom til å bli studiestedet for meg. Jeg ville flytte vekk, og jeg begynne med noe helt nytt.

Jeg, som veldig mange andre hadde mine tvil om det å begynne på BI. Det er ingen tvil om at det foreligger mange fordommer der ute, og kanskje spesielt når det gjelder eiendomsmeglingsstudentene. Jeg er så glad for at jeg valgte å legge fordommene til side, for etter at jeg begynte på BI har hverdagen min kun blitt bedre. Jeg har fått så mange flotte nye venner fra hele landet, jeg har fått prøve meg i studentforeningen, og jeg har deltatt på så masse av det morsomme og sosiale som studentlivet på BI har å by på, og jeg er så takknemlig!

Etter at jeg startet på eiendomsmegling ved BI campus Trondheim har jeg også lært så mye nytt, og jeg har definitivt fått en helt ny forståelse av boligmarkedet, og hvordan dette påvirker oss. Selv om det er jus- og økonomifagene, i tillegg til de mer spesifikke eiendomsmeglingsfagene som er i fokus, så har jeg også lært masse om andre relevante fag som for eksempel markedsføring og organisasjonsledelse.

Mange tenker kanskje at eiendomsmegling er et veldig tilspisset studie, og det er mange meninger om retningene for bransjen der ute. Nettopp derfor er det så fint at dette studiet kan tilby så mange forskjellige fag, noe som gjør at du har alle verdens muligheter når du er ferdig.

Det er også en stor trend blant eiendomsmeglingsstudentene å begynne å jobbe som ”trainee” for ulike eiendomsmeglingsforetak allerede i løpet av de første semestrene under bacheloren. Studiet er lagt opp til at en skal kunne jobbe ved siden av skolen, og på denne måten får du en unik mulighet til å komme deg inn i bransjen og begynne å jobbe deg opp et navn tidlig.

Til deg som sitter der hjemme og enda ikke vet hva eller hvor du vil; det at du vurderer å begynne på BI er hvertfall et steg i riktig retning, og jeg ønsker deg lykke til med søknadsprosessen!